4 باور اشتباه درباره خطرات اجاق های مایکروویو

به گزارش استدیو مرینا، از وقتی شبکه های اجتماعی اداره اذهان عوام را در دست گرفته اند چندی نمی گذرد؛ ولی در همین مدت کم توانسته اند به لطف ناآگاهی و کم مطالعه بودن مخاطبان، مطالب نادرست و بعضا عکس واقعیت را در جامعه جا بیندازند. یکی از این موارد، خطرات اجاق های مایکروویو است که از مسموم سازی غذا تا سرطان زایی را از مضرات آن بر می شمرند. در این مقاله بر آنیم چند مورد از این باورهای مرسوم را به طور علمی آنالیز و نتیجه گیری کنیم.

4 باور اشتباه درباره خطرات اجاق های مایکروویو

1- باور عامیانه: اجاق های مایکروویو عامل سرطان اند.

واقعیت: این یکی از آن اعتقادها است که از بس دهان به دهان شده احتمالا مراجع علمی هم باورشان شده. اجاق های مایکروویو با فرکانس رادیویی کار می نمایند. ما شبانه روز در معرض این امواج هستیم، چه از اجاق مایکروویو استفاده بکنیم چه نکنیم. البته امواج تولیدی این اجاق ها بسیار متمرکزتر از امواج دیگرند ولی بر اساس تحقیقات انجمن سرطان آمریکا، مادامی که از این دستگاه به طور اصولی و طبق دستورالعمل استفاده گردد هیچ خطری شما را تهدید نمی نماید.

2- باور عامیانه: غذاهایی که با اجاق مایکروویو پخته می شوند مضرند.

واقعیت: با یک جست وجوی ساده در وب می توانید به حد نفوذ این ادعا در اذهان پی ببرید. بعضی می گویند غذاهای این نوع اجاق ها رادیواکتیوی هستند و عده دیگر معتقدند مواد شیمیایی ظرف حین پخت به غذا منتقل می گردد و آن را مسموم می نماید.

اول خیلی روشن باید گفت پخت غذا با اجاق مایکروویو غذا را رادیواکتیوی نمی نماید. مایکروویو، رادیواکتیو نیست؛ موج مغناطیسی ساده ای است و هیچ ربطی هم به رادیواکتیو ندارد. فرآیند طبخ در این اجاق ها بدین صورت است که ریزموج ها به غذا نفوذ می نمایند و مولکول های آب و دیگر مولکول های نامتقارن الکتریکی را به نوسان درمی آورند که درنهایت منجر به گرم شدن خوراک می گردد.

این احتمال وجود دارد که پخت غذا به این شیوه به رسوخ مواد شیمیایی به آن بینجامد، ولی اگر از ظروف مختص اجاق مایکروویو که فاقد سرب، فتالات یا BPA است استفاده گردد مسئله ای پیش نمی آید. هرچند بعضی رای به بدی انواع ظروف پلاستیکی می دهند ولی پژوهش های مستند چنین نظری را تایید نمی نماید.

3- باور عامیانه: پخت خوراک با اجاق مایکروویو مواد مغذی و ویتامین های آن را از بین می برد.

واقعیت: از قضا این یکی چندان هم نادرست نیست، ولی موضوع را شفاف بیان نکرده. در واقع وقتی مواد مغذی در معرض حرارت قرار می گیرند شکسته می شوند و این ربطی به منشا حرارت ندارد. طبخ غذا در آب (آب پز)، روی آتش (کباب) یا هر روش دیگر منجر به از دست رفتن بسیاری از مغذی های می گردد.

به علاوه بر اساس دستاورد محققان دانشگاه هاروارد از آن جا که در اجاق مایکروویو عملیات پخت سریع تر و با مایع کم تری انجام می گیرد نسبت به روش های دیگر مانند آب پز کردن، سرخ کردن و کباب کردن مواد مغذی کم تری از بین می رود.

4- باور عامیانه: دی ان ای (DNA) آبی که در اجاق مایکروویو قرار گرفته تغییر می نماید و موجب نابودی گیاهان می گردد.

واقعیت: احتمالا در یکی از این نرم افزارهای پیغام رسان برای تان آزمایش علمی ای را فرستاده اند که در آن عده ای نتایج کاشفانه خود را با عوام الناس به اشتراک می گذارند. در این آزمایش ها معین می گردد آبی که از اجاق مایکروویو خارج شده و پای گیاه ریخته می گردد آن را می خشکاند. در نهایت هم می گوید مردم به غلط از خطر امواج این اجاق ها می ترسند، خطر اصلی تغییراتی است که این دستگاه بر سر غذا می آورد و با دگرگونی ساختار آن گوارش را برای بدن سخت می نماید.

اما آیا واقعا پخت غذا با این امواج، DNA آن را تغییر می دهد؟ خیلی ساده، خیر. اصولا آب چیزی به عنوان DNA ندارد. همان طور که پیش تر هم گفتیم ریزموج های تابیده شده، به غذا نفوذ می نمایند و مولکول های آن را می لرزانند تا حرارت ایجاد گردد؛ درست مثل وقتی در سرما دستان خود را به هم می مالید تا گرم شوند. این فرآیند ساختار مولکولی غذا را تغییر نمی دهد.

شما چه توصیفات دیگری از مضرات اجاق های مایکروویو شنیده اید؟ چقدر به آن ها باور دارید؟ اگر باورهای نادرست دیگری می دانید با ما و خوانندگان در میان بگذارید.

منبع: CNET

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 فروردین 1404 بروزرسانی: 27 فروردین 1404 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2372

به "4 باور اشتباه درباره خطرات اجاق های مایکروویو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 باور اشتباه درباره خطرات اجاق های مایکروویو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید