القدس العربی، در صورت جنگ با ایران، خلیج فارس گورستان ناوگان دریایی اروپا خواهد بود
به گزارش استدیو مرینا، یک روزنامه فرامنطقه ای با اشاره به قدرت بازدارنده جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریایی، تأکید کرد کشورهای اروپایی می دانند قادر به رویارویی با ایران نیستند و به همین دلیل از تشکیل ائتلاف دریایی علیه تهران منصرف شدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، جمهوری اسلامی ایران و روسیه اعلام کردند که قصد دارند در اقیانوس هند و دریای عرب رزمایش برگزار نمایند که دامنه آن به دریای مکران، تنگه هرمز وخلیج فارس خواهد رسید.
روزنامه القدس العربی گزارش داد، این رزمایش باعث شد که کشورهای اروپایی، تشکیل یک ائتلاف دریایی برای تأمین عبور و مرور نفتکش ها از خلیج فارس را از دستور کار خود خارج نمایند.
به گزارش این روزنامه، از زمانی که تهران، نفتکش انگلیس را در پاسخ به توقیف نفتکش ایرانی در جبل طارق توقیف کرد، صحبتهایی درباره تشکیل یک ائتلاف جهانی برای حمایت از آزادی کشتی رانی در خلیج فارس و دریای عرب شد.
بنا بر این گزارش، پس از اینکه کشورهایی مانند چین و هند تصمیم گرفتند از سیاستهای غرب دوری نمایند، اتحادیه اروپا نیز در قبال سیاست انگلیس و آمریکا در این باره، محتاطانه رفتار نمود و ناتو هم موضع بی طرفی اتخاذ کرد، طرح های مختلف درباره تشکیل این ائتلاف پیروز نشد.
القدس العربی ادامه داد، به جز انگلیس که یک رزمناو به خلیج فارس اعزام کرد، هیچ کشور اروپایی کشتی جنگی به این منطقه نفرستاد، و حتی کشورهایی مانند اسپانیا، رزمناوهای خود را از منطقه خارج کردند.
به گزارش این روزنامه، نکته قابل توجه این است که هر چند اظهاراتی درباره احتمال بروز جنگ در خلیج فارس شنیده می گردد، ولی کمترین کشتی از جمله کشتی های آمریکایی در این منطقه وجود دارد و برای نخستین بار است که هیچ ناو هواپیمابر آمریکایی در آن وجود ندارد.
اینکه کشورهای اروپایی از تشکیل یک ائتلاف نظامی منصرف شدند، عوامل زیادی دارد که به گزارش القدس العربی، تمایل این کشورها برای عدم جنگ افروزی است؛ به ویژه اینکه بیشتر نیازهای نفتی آنان، مبتنی بر واردات از خلیج فارس است، ولی آمریکا به نفت این منطقه متکی نیست و در نتیجه اروپایی ها بیشترین ضرر را متحمل می شدند.
از سوی دیگر، اروپایی ها می دانند که ایران به اندازه ای که خواهان احترام گذاشتن غرب به حاکمیت آن است، تمایلی به جنگ ندارد و پس از پایبندی خود به شروط توافق هسته ای، خواهان فروش نفت خود -بدون تحریم- است.
القدس العربی تأکید کرد که اروپایی ها به خوبی می دانند که کشتی های جنگی آنان، نخواهد توانست در برابر قدرت موشکها و کوماندوهای ایران مقاومت کند و منطقه خلیج فارس گورستان نیروهای اروپایی خواهد بود؛ فقط کافی است که پنتاگون -از روی احتیاط- ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را از خلیج [فارس] دور کند و آن را در آب های بین المللی بین دریای عرب و اقیانوس هند مستقر کند.
در سرانجام این گزارش آمده است، مسئله ای که باعث نگرانی اروپا شده، برگزاری رزمایش قریب الوقوع ایران و روسیه در دریای عرب و شمال اقیانوس هند است که پس از دریای خزر، دومین رزمایش است. این رزمایش های جدید، پیغام سیاسی به آمریکا و اروپاست مبنی بر اینکه روسیه در درگیری فعلی، درکنار ایران است. اروپایی ها قصد دارند در مسائل ژئوپلتیک از رویارویی با روسیه اجتناب نمایند.
دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هفتم مرداد ماه جاری، در جریان سفر به روسیه، تأکید کرد که در مورد برگزاری رزمایش نیروهای دریایی دو کشور در منطقه اقیانوس هند به توافق رسیده ایم و امیدواریم تا سرانجام سال جاری این رزمایش برگزار گردد.
وی توضیح داد که بزودی جلسات هماهنگی و طرح ریزی این رزمایش شروع خواهد شد و پیش بینی می گردد رزمایش مشترک ایران و روسیه در اقیانوس هند بزودی برگزار گردد.
م
منبع: خبرگزاری فارس