کازرون از نگاه سفرنامه نویسان خارجی

به گزارش استدیو مرینا، کازرونی که در زمان قاجار به میوه ها و بازارش شهره بود، امروز مقصد جهانگرد های علاقه مند به آثار تاریخی شده است.

کازرون از نگاه سفرنامه نویسان خارجی

کازرون به خاطر محصولات کشاورزی، باغ ها و میوه هایش از قدیم مورد توجه مسافران قرار داشته است. وجود آثار باستانی مربوط به دوران ساسانی در نزدیکی این شهر بر تنوع جاذبه های جهانگردی اش افزوده و باعث شده تا مسافران خارجی در کنار شیراز حتماً این شهر را نیز جزو گزینه های خود برای بازدید قرار دهند. در این مقاله پاره ای توصیفات سفرنامه نویسان خارجی دوران قاجار درباره کازرون را مرور می کنیم. سپس آخرین نظرات جهانگرد ها راجع به تماشای هایش را می خوانیم.

برای مطالعه بیشتر با 1000islandstour.com: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

چریکف روس در سال 1227 هجری شمسی از تجربه حضورش در باغ های کازرون نوشت:

کازرون شهری است بسیار با روح و ظریف و واقع در میان کوه که جلگه هایی سبز دارد. در آنجا، باغ بسیار قشنگی دیدم که درخت های آن پر از نارنج و لیمو بود و از شدت بوی گل و ریحان انسان مدهوش می شد.

کنت دو گوبینوی فرانسوی در سال 1233-1234 رفتار و ظاهر مردم کازرون را توصیف کرد:

اهالی کازرون، مانند دیگر مردمان ایران، زیبا هستند. فقط یک نکته را می توانم اضافه کنم که فکر آن از بوشهر در من پدید آمد؛ اینکه ساکنان شهرها به هیچ وجه خصوصیات قدیمی جمعیت عشایری و روستایی را ندارند. بعلاوه شکل و قیافه اعراب را ندارند و درست بگویم؛ اگر به آنان لباس اروپایی بپوشانند بسیار شبیه فرانسویان می شوند. رفتار پرشور و آزادمنشانه آنان نیز عیناً مانند مردم کشور ما است.

تنوع بی میزان خطوط چهره هایشان هرگونه فکر پاکی خون را، در هر درجه ای، نفی می نماید. بسیاری اشخاص موبور و چشم آبی را دیدم و پیدا است که نژاد ترک سهم عمده ای در ایجاد این ملت داشته است. یهودیانشان نیز قابل آنالیز هستند؛ آنان به یهودیان عرب، که در عدن و مسقط می زیند، شباهت دارند.

الیوت ویلیامز انگلیسی در سال 1284 گفت کازرون برترین میوه ها را دارد:

من در نخستین دیدارم از ایران نه گلی دیدم و نه بلبلی. در آنجا، جز درختان پرتقال و نارنج و درختچه ها و بوته ها در کنار جاده های باریک و درختان سرو چیزی به چشمم نخورد. اما فروغ خورشید روی شاخ و برگ سبز درختان و روی میوه ها با رنگ هایی زیبا و دلفریب جلوه گری می کرد و هوا هم بسیار گرم بود.

شیراز البته که شهر گل و بلبل است. انارهای کازرون رقیب توت فرنگی هستند؛ خدا به مردم ایران انار را هدیه نموده که برترین میوه است.

هرمان نوردن انگلیسی در سال 1304 بازار کازرون را توصیف کرد:

در بازار کازرون دکان کفاشی زیاد بود. کفش هایی از پارچه های شطرنجی و کرباس سفید که اغلب روی آن ها گلدوزی شده و با بند محکم چرمی به مچ پا بسته می گردد و پاشنه هم ندارد. دکان های قصابی در این بازار جالب توجه است. لاشه های گوسفند و بز در حوضچه هایی از کاشی آبی گذاشته شده و روی آن ها را با شاخه هایی از برگ سبز پوشانده بودند و فواره میان حوضچه ها با ملایمت روی لاشه های گوشت تازه آب می افشاند.

امروزه اما کازرون نه به خاطر بازار و میوه هایش بلکه به علت وجود آثار منحصربه فرد تاریخی موجب جذب جهانگرد ها می گردد. شهر تاریخی بیشاپور، غار شاپور، تنگ چوگان و نقش برجسته پل آبگینه از جمله این تماشای ها هستند. در ادامه بعضی از آخرین نظرات جهانگردان خارجی ثبت شده در وب سایت tripadvisor درباره این جاذبه ها را می خوانیم.

شهر تاریخی بیشاپور

جهانگرد بلژیکی در مهر 92: بیشاپور تأثیرگذارترین محوطه باستان شناسی ای است که تابه حال دیده ام؛ حتی تأثیرگذارتر از تخت جمشید. نباید فراموش کنید که از معبد آناهیتا بیشاپور تماشا کنید؛ حس معنوی فوق العاده ای دارد.

جهانگرد انگلیسی در اردیبهشت 95: آشنایی با نظام توزیع آب این شهر باستانی و بعلاوه آتشکده اش دو نکته استثنایی بیشاپور بودند.

مسافر استرالیایی در خرداد 96: بیشاپور شهری است که به وسیله سربازان رومی شکست خورده ساخته شد. البته امروزه تقریباً ویران شده اما سنگ برجسته های باشکوهی دارد. نقش برجسته ها آن حس دراماتیک نقش برجسته های نقش رستم را ندارند اما به خاطر نزدیکی شان می توان دید دقیق تری داشت.

غار شاپور

جهانگرد کانادایی در مهر 97: در نزدیکی قله کوه، مجسمه بزرگ هفت متری شاپور اول درون غاری از استالاگمیت قرار گرفته است. گردنبند، گوشواره و بازوبندش با ظرافت درست شده اند. این همان شاهنشاهی است که سه امپراتور روم را شکست داد. اگر آمادگی جسمانی خوبی دارید، به بالای کوه بروید و از این تندیس شگفت انگیز تماشا کنید.

تنگ چوگان

مسافر آمریکایی در بهمن 95: سنگ برجسته های باستانی تنگ چوگان در نزدیکی بیشاپور قرار دارند. رودخانه ای پیش پای نقوش ساسانی در جریان است. حس کهن و اصیلش در آن فضای کوهستانی دوست داشتنی بود. انگار زمان در آنجا ایستاده است.

انتشار: 23 آذر 1403 بروزرسانی: 23 آذر 1403 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2337

به "کازرون از نگاه سفرنامه نویسان خارجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کازرون از نگاه سفرنامه نویسان خارجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید