تاثیرات حذف مالیات بر ارزش افزوده از سود تسهیلات لیزینگ

به گزارش استدیو مرینا، دبیر انجمن ملی لیزینگ ایران ضمن بیان اینکه در قانون تازه مالیات بر ارزش افزوده سود تسهیلات شرکت های لیزینگی از این مالیات معاف شده اند، درباره نرخ سود این تسهیلات و چگونگی دریافت آن هم توضیحاتی ارائه کرد.

تاثیرات حذف مالیات بر ارزش افزوده از سود تسهیلات لیزینگ

محمدهادی موقعی در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: از سال 1387 که قانون موقت مالیات بر ارزش اضافه نموده ابلاغ شد، در بند 11 از ماده 12 آن، خدمات بانکی و اعتباری بانک ها و موسسات اعتباری از پرداخت مالیات بر ارزش اضافه نموده معاف شدند. به عبارت دیگر، مشتریانی که از بانک ها و موسسات اعتباری تسهیلات می گرفتند، سود تسهیلات آن ها از مالیات بر ارزش اضافه نموده معاف بود اما سازمان امور مالیاتی در آن موقع صرفا به علت اینکه نام شرکت های لیزینگی در این ماده ذکر نشده بود، سود تسهیلات شرکت های لیزینگی را مشمول مالیات بر ارزش اضافه نموده دانست که از نظر رقابتی به صنعت لیزینگ کشور که در آن موقع تازه در حال رشد بود، ضربه بسیار بزرگی وارد کرد و این صنعت مشتریان بالقوه خود را از دست بدهد.

وی اضافه نمود: با اعمال مالیات بر ارزش اضافه نموده برای سود تسهیلات شرکت های لیزینگی 3 الی 4 درصد بیشتر شد که تمایل مشتریان برای دریافت این تسهیلات را بسیار کم کرد. بدین منظور، در آن موقع فعالان این صنعت اعتراض های خود را به این موضوع مطرح کردند اما 13 سال طول کشید تا مالیات بر ارزش اضافه نموده از سود تسهیلات شرکت های لیزینگی در قانون دائمی حذف گردد.

دبیر انجمن ملی لیزینگ درباره فواید حذف مالیات بر ارزش اضافه نموده از سود تسهیلات این صنعت گفت: با این اقدام شرکت های لیزینگ در یک صحنه رقابتی موانع خود را از سر راه می بردارند و مشتریان و مصرف نمایندگان بیشتری برای تامین کالاهای خودشان به صنعت لیزینگ مراجعه نمایند. از سوی دیگر، قیمت تمام شده کالاهای دریافتی از شرکت های لیزینگی برای مشتریان کمتر محاسبه می گردد و دغدغه مشتریان برای محاسبه مالیات بر ارزش اضافه نموده در تسهیلات این صنعت از بین می رود.

موقعی ادامه داد: از آنجا که خدمات صنعت لیزینگ جز خدماتی است که تقاضا و فراوری را تقویت می نماید و مصرف را افزایش می دهد، در نتیجه، حذف مالیات بر ارزش اضافه نموده از سود تسهیلات لیزنیگ به نفع اقتصاد خواهد بود.

وی درباره نرخ سود تسهیلات شرکت های لیزینگ شرح داد: براساس مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود این تسهیلات 21 درصد است. شرکت های لیزینگ انواع کالاهای بادوام چون لوازم خانگی، خودرو و ... را به صورت اعتباری به متقاضیان واگذار می نمایند که متقاضیان می توانند به سایت شرکت های لیزینگ دارای مجوز از بانک مرکزی مراجعه نمایند و شرایط اعطای تسهیلات آن ها را ببینید و اگر کالاهایی مدنظرشان در پرتفوی آن شرکت وجود داشت، از تسهیلات آن شرکت ها بهره مند شوند.

دبیر انجمن ملی لیزینگ با بیان اینکه کلیه شرکت های لیزینگی مشمول مالیات بر عملکرد هستند، گفت: بیشتر شرکت های لیزینگی که در بازار سرمایه حضور دارند، سودده هستند که با حذف مالیات بر ارزش اضافه نموده از سود تسهیلات این شرکت ها و اجرای این قانون در آینده، بر ارزش سهام این شرکت ها اضافه نموده می گردد، زیرا مشتریان این صنعت زیاد می گردد و علاقه مندان بیشتری به تاسیس لیزینگ روی می آورند و حجم تسهیلات دهی آن ها هم افزایش می یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 تیر 1400 بروزرسانی: 28 تیر 1400 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 1675

به "تاثیرات حذف مالیات بر ارزش افزوده از سود تسهیلات لیزینگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیرات حذف مالیات بر ارزش افزوده از سود تسهیلات لیزینگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید