دانشمندان بافت مغز انسان را منجمد، ذوب و احیا کردند، بدون هیچ آسیبی

به گزارش استدیو مرینا، دانشمندان با رویکردی تازه، ارگانوئیدهای مغزی و مکعب هایی از بافت مغزی افراد مبتلا به صرع را با موفقیت منجمد و ذوب نموده اند. این دستاورد می تواند تحقیقات بهتری را در خصوص شرایط عصبی فراهم کند.

دانشمندان بافت مغز انسان را منجمد، ذوب و احیا کردند، بدون هیچ آسیبی

روشی تازه به دانشمندان امکان داده است تا پس از منجمد کردن بافت مغز انسان، آن را به هیچ مسئله ای ذوب نمایند و بافت، عملکرد طبیعی خود را بازیابد. این دستاورد می تواند درهای تازه ای را به روی روش های بهبودیافته مطالعه شرایط عصبی بگشاید.

به گزارش خبرنگاران ، بافت مغز معمولاً از انجماد و ذوب شدن دوباره جان سالم به در نمی برد و این مشکل مانع از پیشرفت تحقیقات پزشکی شده است. در کوشش برای غلبه بر این مشکل، ژیچنگ شائو در دانشگاه فودان، شانگهای چین و همکارانش از سلول های بنیادی جنینی انسان برای رشد نمونه های مغزی خودسازمان ده معروف به ارگانوئیدها در طول سه هفته استفاده کردند؛ زیرا این بازه زمانی برای رشد نورون ها وبافت عصبی کافی است. شایان ذکر است که سلول های بنیادی جنینی می توانند به انواع مختلف سلول های عملکردی مغز تبدیل شوند.

توضیح عکس: ارگانوئیدهای ذوب شده مغز که به وسیله تکنیک تصویربرداری رنگ آمیزی ایمونوفلورسانس نشان داده شده است

محققان سپس این ارگانوئیدها را که به طور میانه 4 میلی متر قطر داشتند، در ترکیبات شیمیایی مختلفی مانند قندها و ضد یخ قرار دادند که به گمان آن ها می توانستند به زنده نگه داشتن سلول های مغز در زمانی که یخ زده اند و قادر به رشد پس از ذوب شدن هستند، یاری کند.

پس از ذخیره سازی ارگانوئیدها در نیتروژن مایع به مدت حداقل 24 ساعت، پژوهشگران آن ها را ذوب کردند و به آنالیز مرگ سلولی یا رشد نوریت ها (شاخه های سلول های عصبی) طی دو هفته بعد پرداختند.

محققان با توجه به مقدار مرگ ومیر سلولی و رشد مرتبط با هر ترکیب، ترکیبات برتر خود را انتخاب کردند و ترکیبات مختلفی را در طول آزمایش های انجماد و ذوب روی مجموعه تازهی از ارگانوئیدها امتحان کردند.

ترکیبی که کمترین مرگ سلولی و بیشترین رشد را به همراه داشت، ترکیبی از متیل سلولز، اتیلن گلیکول،DMSO و Y27632 بود که دانشمندان آن را MEDY نامیدند.

در آزمایش های بیشتر، شائو و همکارانش MEDY را از سن 28 روز تا بیش از 100 روز آزمایش کردند. آن ها دریافتند که ظاهر، رشد و عملکرد ارگانوئیدهای ذوب شده بسیار شبیه به ارگانوئیدهای هم سن وسالی است که هرگز منجمد نشده بودند، حتی در بین آن هایی که به مدت 18 ماه در MEDY منجمد شده بودند. این تیم بعلاوه نتایج مشابهی را برای ارگانوئیدهای نشان دهنده منطقه ها مختلف مغز مشاهده کردند.

درنهایت، محققان مکعب های 3 میلی متری را از بافت مغز دختر 9 ماهه ای مبتلا به صرع گرفتند و قبل از انجماد و ذوب، آن ها را در MEDY قرار دادند. بافت ساختار قبل از انجماد خود را حفظ کرد و حداقل تا دو هفته پس از ذوب در یک کشت آزمایشگاهی فعال باقی ماند.

پژوهشگران معتقدند که توانایی منجمد کردن بافت های مغز انسان می تواند منجر به تحقیقات بهتر در خصوص رشد مغز در آزمایشگاه برای تحقیقات بهداشتی گردد. بر این اساس می توان دنیایی را تصور کرد که بیماران در شرایط پایانی منجمد شوند یا فضانوردان در حال انجماد برای سفر به منظومه های ستاره ای دیگر باشند

منبع: نیوساینتیست

5454

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 30 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 30 اردیبهشت 1403 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2265

به "دانشمندان بافت مغز انسان را منجمد، ذوب و احیا کردند، بدون هیچ آسیبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمندان بافت مغز انسان را منجمد، ذوب و احیا کردند، بدون هیچ آسیبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید