دشت میشان در قلب کوه های الوند

به گزارش استدیو مرینا، دشت میشان کجاست؟ این دشت، یکی از جاذبه های طبیعی شهر همدان است که در دامنه های الوند باشکوه قرارگرفته است. در دشت میشان روی چمن ها دراز بکشید و به موسیقی آب گوش جان بسپارید.

دشت میشان در قلب کوه های الوند

شهر همدان از شهرهای سردسیر کوهستانی در ایران است و به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران و دنیا نیز شناخته می گردد. همدان که این روزها آن را مرکز تاریخ و تمدن ایران می نامند، مکانی است که مادها آن را به عنوان اولین مرکز خود برگزیدند. همدان به واسطه داشتن جاذبه های تاریخی و طبیعی، جایگاه پنجمین شهر مهم توریستی در ایران را دارد. دشت میشان، یکی از جاذبه های طبیعی این شهر است که کمی ناشناخته مانده است؟ در ادامه همراه با خبرنگاران آشنایی بیشتری با این دشت خواهیم داشت.

  • دشت میشان در یک نگاه
  • چگونه به دشت میشان برویم؟
  • جاذبه های میشان در لنز خبرنگاران
  • برترین زمان سفر به دشت میشان

دشت میشان در یک نگاه

دشت میشان در قدیم محلی برای ییلاق عشایر بوده است و امروزه مکانی با صفا و خوش آب وهوا در همدان شناخته می گردد. گوسفندان همواره بخش مهمی از دام های عشایر را تشکیل داده اند و در فصل های گرم میشان میزبان عشایر و دام هایشان به خصوص میش ها بوده است. دشت میشان، در نزدیکی آبشار گنج نامه واقع شده است و فصل بهارش بسیار دیدنی است. در واقع این دشت، یکی از دشت های کوهستان الوند است و بیش از یک هکتار وسعت دارد.

دشت میشان همدان آب های روان، چمنزارهای سرسبز و چشم انداز ها زیبای طبیعی بسیاری دارد که رفتن به آن همانند رفتن به دنیای درون یک بوم نقاشی است. کوهستان الوند، علاوه بر داشتن دشت های بسیار، قله های مرتفع و شیب دار زیادی دارد و این امر سبب شده است که این کوهستان مکانی مناسب و مورد علاقه برای کوهنوردان باشد. جایی که بتوان در دشت های نسبتا مسطح آن اتراق کرد و از دشت های پر چمن آن لذت برد. و اما دشت میشان کجاست؟

میشان، یعنی سرسبزی، گل های وحشی، برکه ها و رودهای کوچک در کنار الوند زیبا! انتهای یک جاده تماشایی، دشتی سرسبز واقع شده است که همانند یک تابلوی نقاشی است. دشت میشان، یکی از زیباترین جاذبه های همدان است، جایی که می توانید با گذر از آن به الوند برسید.

این دشت بیش از یک هکتار مساحت دارد و برای رسیدن به آن باید از دو اثر برجسته تاریخی یعنی آبشار گنجنامه و کتیبه هخامنشی گذر کنید که هرکدام از این ها خود دنیایی دیدنی هستند. و در نهایت دره زیبا و خرم عباس آباد است که با درختان بلندش انتهای این دشت هزاررنگ را در بر گرفته است؛ دشتی که تابستانش سبز سبز و زمستانش عروسی سفیدپوش است.

اما آنچه که دشت میشان را در فکر ها ماندگار می نماید، زیبایی آن در هر چهار فصل سال است. آن موقع که در زمستان میشان با برف و یخ سفید سفید است، در بهار و تابستان پیراهنی سبزرنگ به تن می نماید، که با گل های زرد تزیین شده است، یا در پاییزی که میشان دشتی رویایی می گردد که بیا و ببین!

چگونه به دشت میشان برویم؟

گفتیم که برای صعود به الوند می توان از میشان گذر کرد، با این حال بدانید که دشت میشان تنها برای کوهنوردان نیست! برای رسیدن به این دشت دو راه وجود دارد: یکی از آن ها کوهپیمایی است و دیگری استفاده از تله کابین، که هرکدام لذت خاص خود را دارد. شما کدام را می پسندید؟

اگر کوهنورد هستید، می توانید از دو جایگاهی که در راه رسیدن به الوند واقع شده است استفاده نموده و کمی استراحت کنید. در استراحتگاه اول، تراسی وجود دارد که نمایی زیبا از دشت میشان را پیش رویتان قرار خواهد داد. خصوصا اگر شانس یارتان باشد و هوا ابری باشد، می توانید به تماشای اقیانوسی از ابر بنشینید.

نباید فراموش کنید گاهی در مسیر صعود کمی به پشت سرتان نگاه کنید تا چشم انداز ای چشم نواز از دشت میشان را بیبیند. این استراحتگاه کیوارستان نام دارد و تا رسیدن به دشت میشان راه های بسیاری دارد. بعضی از این راه ها مستقیم و راحت و بعضی صعب العبور هستند و مجبور به گذرکردن از میان سنگ ها و صخره ها خواهید شد. می توانید با توجه به توانمندی خود یکی را برگزینید.

اگر به ارتفاع علاقه مند هستید، تله کابین را برای رفتن انتخاب کنید. در ایستگاه دوم آن، گنج نامه واقع شده است که از آن بالا دشت میشان همانند کارت پستالی می ماند که تا عمر دارید در فکرتان ماندگار خواهد شد.

آبشار گنج نامه، در دامنه کوه الوند واقع شده است و جاده ای که به آن می رسد نیز جاده گنج نامه نام دارد. این جاده تا همدان پنج کیلومتر فاصله دارد و با باغ های میوه ای که در دو طرف خود دارد تبدیل به یکی از دیدنی ترین جاده های ایران شده است.

وسیله نقلیه شخصی، تاکسی و یا اتوبوس را می توانید برای پیمودن این مسیر انتخاب کنید. با این حال بدانید که رفتن با تله کابین کمتر از 15 دقیقه و کوهنوردی تقریبا یک ساعت و نیم زمان می برد. دهکده توریستی گنج نامه، مکانی است که می توانید حرکت خود را از آن جا آغاز کنید. مرکز خرید، رستوران و انواع بازی های هیجان انگیز از جمله بانجی جامپینگ و سورتمه ریلی از امکانات این دهکده است.

مسیر دسترسی به میشان به این صورت است که اگر از تهران بخواهید به سمت همدان بروید با کمتر از چهار ساعت رانندگی به این جاذبه خواهید رسید. از همدان نیز به سمت میدان قائم بروید تا در سمت راست به یک دو راهی برسید. یک مسیر این راه به عباس آباد می رسد و مسیر دیگر آن به گنج نامه می رود. مسیر گنج نامه را که ادامه بدهید به ابتدای مسیر کوهپیمایی خواهید رسید و در نهایت این دشت میشان است که مشتاقانه و با زیبایی هر چه تمام تر به استقبال شما خواهد آمد.

جاذبه های دشت میشان در لنز خبرنگاران

دشت میشان جاذبه های بسیاری دارد اما نباید فراموش کنید که خود این دشت نیز یک مقصد گردشگری است. گفتیم که برای صعود به الوند باید از میشان عبور کرد، که خود آن مسیر برای گردشگران و کوهنوردان جذابیت خاصی دارد. اما اگر مسیر متفاوتی را می پسندید، به جهت کاروان روی هخامنشیان بروید.

این مسیر راهی است که پادشاهان و همراهانشان از آن عبور می کردند. این راه شما را به کتبیه باستانی گنج نامه خواهد رساند؛ گنج نامه کتبیه ای متعلق به عصر داریوش و دو پادشاه بزرگ هخامنشی یعنی داریوش و خشایار شاه است.

گنج نامه در نزدیکی آبشاری به ارتفاع 12 متر قرارگرفته است و با داشتن قدمتی چندهزار ساله از جاذبه های معروف در همدان به شمار میرود. در زمستان، گنج نامه بسیار دیدنی است، چرا که آبشار یخ زده آن همانند یک سرسره می تواند شما را سرگرم کند. علاقه مندان به یخ نوردی گنج نامه را در زمستان به خاطر بسپارید!

برترین زمان سفر به دشت میشان

میشان در هر چهار فصل دیدنی است! با این که بیشتر گردشگران فصل بهار تا اواسط تابستان را برترین زمان سفر به دشت میشان می دانند، اما فصل پاییز و زمستان، فصل های مورد علاقه کوهنوردان در این دشت است. بنابراین خانواده ها در بهار، عکاسان در پاییز هزار رنگ و کوهنوردان در زمستان سفیدپوش به این دشت سفر می نمایند. به خاطر داشته باشید که دشت میشان دارای آب وهوای کوهستانی است، پس حتما لوازم اولیه کوهنوردی و لباس گرم را به همراه داشته باشید.

سخن آخر:

همدان تاریخی دارد طولانی، همراه با جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیار! اما جالب است بدانید که این شهر یکی از بکرترین جاذبه های طبیعی در کشور را نیز دارد. یکی از این جاذبه های بکر دشت میشان است که ما سعی کردیم در این مقاله شما را با این بهشت گمشده در همدان بیشتر آشنا سازیم. به خاطر داشته باشید حتما قبل از رفتن به میشان وسایل مورد احتیاج خود را آماده کرد و مسیر مناسب خود را انتخاب کنید. سفر خوبی را در دشت بهشتی همدان برایتان آرزمندیم.

منبع: یومگ
انتشار: 5 بهمن 1403 بروزرسانی: 5 بهمن 1403 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2354

به "دشت میشان در قلب کوه های الوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دشت میشان در قلب کوه های الوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید