20 تکنیک برای کنترل خشم و عصبانیت

به گزارش استدیو مرینا، در زندگی ماشینی امروزی که سرعت و استفاده بیشتر از زمان یکی از ارکان موفقیت به شمار می رود، برخورد های غیر متعارفی در حوادث خاصی روی می دهد که چگونگی مواجهه با آن و ضرورت اتخاذ رفتاری سالم و مناسب به شدت احساس می گردد.

20 تکنیک برای کنترل خشم و عصبانیت

به گزارش برترین ها، همه ما گاهی در زندگی دچار عصبانیت شده ایم و یا اینکه با افراد عصبانی برخورد داشته ایم و احساس خشم برای انسان امروز بیگانه نیست.

1- به صورت معکوس بشمارید

برای کنترل عصبانیت خود از ده به صورت معکوس بشمارید. اگر خیلی عصبانی هستید، از 100 آغاز کنید. هنگامیکه شما در حال شمارش معکوس هستید، ضربان قلب شما کاهش می یابد و باعث می گردد عصبانیت شما کاهش پیدا کند.

2- نفس عمیق بکشید

نفس عمیق، سرعت و شدت عصبانیت را کاهش می دهد. این روند را با نفس های آهسته و عمیق از بینی و بازدم از دهان برای چند لحظه انجام دهید.

3- قدم بزنید

قدم زدن به آرام کردن اعصاب شما و کاهش خشم یاری می نماید. پیاده روی، دوچرخه سواری و … فعالیت هایی است که باعث می شوند فکر شما آرام گردد.

4- یک کلمه مناسب و آرامش بخش را تکرار کنید

کلمه یا عبارتی را پیدا کنید که به هنگام عصبانیت شما را آرام می نماید. هنگامیکه عصبانی می شوید آن کلمه یا جمله را چندبار در فکر خود تکرار کنید. جمله هایی مانند: آرام باش، تو شکیبا هستی، صبر داشته باش، زود عصبانی نشو و … می توانند در کاهش عصبانیت شما موثر باشند.

5- فکر خود را آرام کنید

به داخل اتاق ساکتی بروید. چشمان خود را ببندید و سعی کنید خودتان را در یک صحنه و یا طبیعت آرامش بخش تصور کنید. برروی جزئیات چشم انداز خیالی خود تمرکز کنید. مانند تمرکز برروی رنگ آسمان، صدای پرندگان، نسیم باد و عطر گل ها و …. این تمرین به شما یاری می نماید که آرامش از دست رفته خود را بدست بیاورید. این کار تمرین کنترل خشم بسیار مناسبی است.

6- به موسیقی گوش کنید

موسیقی می تواند به شما حس خوبی بدهد و فکر شما را آرام کند. موسیقی مورد علاقه خود را بگذارید و زمزمه کنید تا خشم شما از بین برود.

7- سعی کنید کمتر حرف بزنید و بیشتر گوش دهید

هنگامیکه در مشاجره عصبانی هستید، به سرعت نتیجه گیری می کنید و کلمات نامناسب و خشمگینی را بیان می کنید. این کار بیشتر از آنکه مفید باشد، به ضرر شما خواهد بود. سکوت کردن و گوش دادن به صحبت های طرف مقابل می تواند به کاهش خشم شما یاری کند و به شما زمان می دهد تا افکار خود را جمع آوری کنید.

8- به خودتان تایم استراحت بدهید

به خودتان استراحت بدهید. به دور از دیگران در گوشه ای بنشینید، این کار می تواند باعث گردد اتفاقاتی را که افتاده است پردازش کنید و احساسات خود را به حالت خنثی برگردانید.

9- انرژی خود را صرف کار مثبتی کنید

انرژی منفی خود را که به علت عصبانیت در شما بوجود آمده است مهار کنید. به جای آن یک کار خوب برای کسی انجام دهید. انرژی و احساسات خود را برای چیزی که سالم و سازنده است خرج کنید.

10- از چیزی که شما را عصبانی نموده است به طور موقت دوری کنید

شاید شما بخاطر اینکه فرزندتان اتاقش را بهم ریخته و رفته است عصبانی شوید. در اتاق را ببندید. شما می توانید به طور موقت به خشم خود سرانجام دهید و آن را از دید خود دور کنید تا هنگامیکه عصبانیت شما فروکش شد، بتوانید

11- قبل از صحبت کردن، حرف هایتان را بسنجید

قبل از انکه حرفی بزنید آن را مزه مزه کنید. بسنجید که حرف شما چه تاثیری دارد. آیا باعث می گردد در آینده برای شما مشکل ایجاد گردد؟ با این کار از طغیان و جنجال دوری می کنید.

12- چیزی که شما را عصبانی می نماید تغییر دهید

مثلا اگر رانندگی در ترافیک و شلوغی باعث ایجاد خشم و عصبانیت برای شما می گردد می توانید مسیر جدیدی را پیدا کنید و یا از وسایل حمل و نقل عمومی بهره ببرید. گزینه هایی را در نظر بگیرید که از ناراحتی و عصبانیت شما می کاهد حتی اگر وقت بیشتری از شما بگیرد.

13- با یک دوست صحبت کنید

صحبت کردن با یک دوست مورد اعتماد و حامی که احتمالاً می تواند دیدگاه جدیدی ارائه دهد، برای کاهش عصبانیت و کنترل خشم بسیار مفید است. این راه کنترل خشم به شما یاری می نماید که آرامش خود را بدست آورید و با صحبت کردن، احساس سبکی داشته باشید.

14- بخندید

هیچ چیز به میزان یک روحیه خوب، خلق و خوی بد را تغییر نمی دهد. خشم خود را با جستجوی راه هایی برای خندیدن پراکنده کنید. خواه بازی با بچه هایتان باشد و یا تماشای یک سریال طنز.

15- نیمه پر لیوان را نگاه کنید

زمانی که به نظر می رسد همه چیز اشتباه است، لحظه ای به آنچه شیرین و خوشایند است فکر کنید. فکر کردن در خصوص چیز های خوبی که در زندگی دارید می تواند به شما یاری کند خشم خود را خنثی کنید و شرایط را تغییر دهید.

16- به خودتان زمان بدهید

اولین جملاتی که هنگام عصبانیت به فکرتان می رسد، مسلما چیزی نیست که باید بگویید. قبل از اینکه چیزی بگویید که باعث ناراحتی اطرافیان و یا خود شما بگردد، به خودتان زمان بدهید. این کار باعث می گردد شما از حالت عصبانی خود دور شوید و آرامش را به شما باز می گرداند.

17- نامه بنویسید

برای شخصی که شما را عصبانی نموده است نامه یا ایمیل بنویسید، اما سریع آن را ارسال نکنید. وقتی که عصبانیت شما فروکش شد مجدد نامه را بخوانید اگر حرف هایی که نوشته اید منطقی بنظر می رسید، می توانید ارسال کنید و اگر دیدید حرف ها از روی عصبانیت و ناراحتی بوده آن را حذف کنید. اغلب، ابراز احساسات به شکلی مناسب برترین گزینه است.

18- همدلی را تمرین کنید

سعی کنید با کفش طرف مقابل راه بروید و شرایط را از دید او ببینید. وقتی اجازه می دهید طرف مقابل دلایل کار خود را بگوید یا وقایع را همانطور که آن ها دیده اند دوباره مرور می کنید، شاید درک جدیدی به دست آورید و کمتر عصبانی شوید.

19- عصبانیت خود را ابراز کنید

گفتن احساست اشکالی ندارد، به شرطی که آن را به روشی درست مدیریت کنید. در آرامش کامل حرف ها و ناراحتی هایتان را بیان کنید. طغیان ها هیچ مسئله ای را حل نمی نمایند، اما گفتگوی بالغانه می تواند به کاهش استرس و کاهش خشم شما یاری کند. بعلاوه از بوجود آمدن مسائل بعدی جلوگیری می نماید.

20- کینه ای نباشید

شاید بار ها و بار ها همان موقعیتی که باعث ناراحتی شما شده را در فکر خود مرور کنید و هربار که فرد را می بینید ناراحتی هایی که قبلا وجود داشته را یادآوری کنید. به این حالت سکونت یا نشخوار می گویند. سکونت به خشم اجازه می دهد تا دوام بیاورد و می تواند باعث مشاجره های بیشتر گردد. سعی کنید از چیزی که باعث عصبانیت شما شده است عبور کنید. در عوض، به ویژگی های مثبت فرد و کار های مفیدی که برای شما انجام داده است فکر کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 29 بهمن 1401 بروزرسانی: 29 بهمن 1401 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2169

به "20 تکنیک برای کنترل خشم و عصبانیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "20 تکنیک برای کنترل خشم و عصبانیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید