تور ارزان دبی: امید امارات متحده عربی به مریخ می رود!

به گزارش استدیو مرینا، فررو-در دسامبر گذشته، یک کاوشگر فضایی به نام امید (Hope) در وسط یک اتاق تمیز عظیم در محوطه دانشگاه دانشگاه کلرادو نهاده شد تا نخستین آزمایش های شبیه سازی را به انجام برساند. این کاوشگر، مریخ نورد تازه امارات متحده عربی بود که ادعا شده قرار است یافته های دیگر مریخ نوردها را تکمیل کند و دانش ما را نسبت به این سیاره سرخ افزایش دهد. نشریه نیویورک تایمز ضمن گزارشی به برسی این مریخ نورد اماراتی پرداخته است؛

تور ارزان دبی: امید امارات متحده عربی به مریخ می رود!

با تور ارزان دبی در زیباترین سواحل خلیج فارس استراحت کنید و شهری پر زرق و برق، بین‌المللی و پیشرفته را سیاحت کنید.

مهندسان در آزمایش شبیه سازی فضاپیمای امید- یک جعبه پوشیده شده با فویل در مقدار و وزنی همچون یک مینی کوپر- بر این باورند که این سفینه با ورود به مدار مریخ، به سرعتی بیش از 10000 مایل در ساعت، خواهد رسید. این یک شبیه سازی برای اطمینان از این بود که هنگام ورود امید به مدار مریخ در سال آینده، سیستم های راهنما، ناوبری و کنترل آن به درستی عمل کند.

اگرچه این فضاپیما در خاک ایالات متحده مونتاژ می گردد، اما کاوشگر سیاره سرخ برای ناسا نخواهد بود. امید متعلق به امارات متحده عربی، کشور نفتی و ثروتمندی است که تا به امروز فضاپیمایی به منظومه شمسی ارسال ننموده است. مهندسان اماراتی در نزدیکی دامنه کوه های راکی و به دور از ماسه های گرم خاورمیانه در حال کار کردن و آموزش از همتایان آمریکایی خود هستند. در واقع کشور امارات در حال برنامه ریزی برای افزایش سرمایه گذاری در صنایع تازه دانش بنیان است تا بتواند اتکای خود را به منابع نفتی را کاهش دهد.

سارا العامیری، وزیر علوم پیشرفته امارات متحده عربی، در این خصوص گفت: ما احتیاجمند تربیت افرادی با مهارت بالا هستیم که در عین حال جسور و قادر به پذیرش هر خطری باشند. وی که بخشی از مدیریت علمی این پروژه را هم بر عهده دارد، اضافه نمود: این علتی است که ما برای پاگذاشن به عرصه کاوش های فضایی دنبال می کنیم. وی اضافه نمود؛ امارات متحده عربی به اسم تازه وارد، رویکرد تازهی را در این زمینه اتخاذ نموده است. ما می توانستیم سعی کنیم تا همه کارها را خودمان انجام دهیم و توسعه فناوری بومی را مشابه آنچه هند انجام داد پیش ببریم ولی این امر به سال ها زمان احتیاج دارد.

به همین علت امارات در راستا فضایی شدن خود در پی شرکایی است که تجربه طولانی در زمینه ارسال فضاپیما به کیهان دارد. الامیری می گوید: تیم فضایی ما معتقد است با همکاری شرکای با تجربه، امارات می تواند از بروز مشکلاتی که معمولا کشورها در نخستین تجربه ها با آن روبرو می شوند جلوگیری کند. در عین حال به این شکل ما هم میتوانیم مهندسان خودمان را آموزش دهیم و هم از جان آن ها در برابر خطرات احتمالی تجربه های نخسین فضایی محافظت کنیم. در واقع رهبران امارات امیدوار هستند تا بدین روش بذر پیشرفت های آینده فضایی این کشور را بکارند.

عمران شرف، مدیر پروژه مأموریت مریخ امارات، در این خصوص گفت: دولت امارات در ابتدا قصد داشت چنین پروژه ای را به صورت بومی پیش ببرد اما به زودی تعیین شد که باید در این زمینه سرعت بیشتری به خرج داد. از این رو این نظر مطرح شد که از ابتدا آغاز نکنیم و از تجربه دیگر کشورها استفاده کنیم. پس از کسب تجربه و مهارت لازم می توان خود را به سطح بالا در زمینه بومی سازی رساند. ما فعلا قصد داریم تا جایی که ممکن است یاد بگیریم.

سال گذشته، امارات متحده عربی در یکی از نخستین کوشش های فضایی خود، هزاع المنصوری را با فضاپیمای روسی سایوز، برای مدت هشت روز به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاد.

امید تنها یکی از ناوگان فضاپیماهای رباتیک است که قرار است تابستان سال جاری در طی یک برنامه تعیین به سمت مریخ پرتاب گردد. این فضاپیما قرار است سفری نسبتاً کوتاه از مسافت حدود 300 میلیون مایلی و هفت ماه به سیاره سرخ را طی کند. در مقایسه با فضاپیماهای روسیه، اتحادیه اروپا و چین، امید از نظر مقدار و دامنه، میانه است و هزینه های آن با آنچه مدیران به اسم بودجه محدود توصیف می نمایند، تناسب دارد. از طرف دیگر با اینکه اغلب مأموریت مریخ نوردها مطالعه مریخ با فرود بر روی آن است، فضاپیمای اماراتی قرار است در مدار این سیاره قرار گیرد و تنها از روی مدار مریخ مشاهدات خود را انجام می دهد.

الامیری در این خصوص گفت: از ما خواسته شده که یک فضاپیما را به مریخ بفرستیم، بنابراین قرار نیست یک اسباب بازی را به فضا ارسال کنیم. بنابراین ما قصد نداریم تا فضاپیمایی بفرستیم که فقط یک عکس از سیاره مریخ برای ما بفرستد و اعلام کنیم که به مریخ رسیده ایم بلکه می خواهیم کاوشگری را اعزام کنیم که بتواند داده های علمی ارزشمندی را در اختیار ما قرار دهد.

در سپتامبر سال 2014، هند توانست فضاپیمایی را با موفقیت در مدار مریخ قرار دهد. چند روز قبل از آن هم ناسا توانست کاوشگری به نام MAVEN را در مدار مریخ قرار دهد. هند تبلیغات بسیاری انجام داد که کاوشگر این کشور به مراتب از کاوشگر ناسا کم هزینه تر بوده است. اما فضاپیمای هند به مقدار کافی ابزارهای علمی حساس برای اکتشافات مهم نداشت. در مقابل، MAVEN توانست تعیین کند که جو مریخ با چه سرعت از باد خورشیدی دور می گردد. این اطلاعات سرنخ مهمی از درک این مسئله است که چرا مریخ که ابتدا سیاره ای گرم و مرطوب بود، به مکانی سرد و بی ثمر و تقریباً بدون اکسیژن تبدیل شده است.

اما هدف امید این است که با آنالیز حرکت مریخ و سرعت آن، خلا موجود در یافته های MAVEN را پر کند. الامیری در این خصوص گفت: ما باید نقشی را که مریخ در از بین رفتن جو خود بازی نموده است را تحلیل کنیم.

هنگامی که یک طوفان گرد و غبار در تابستان سال 2018 سراسر سیاره مریخ را درنوردید، MAVEN مشاهده کرد که اندازه هیدروژن در جو فوقانی افزایش یافته است. کاوشگر امید با تعبیه سه ابزار؛ طیف سنج مادون قرمز، طیف سنج ماوراء بنفش و دوربین، می توانند در شرح چگونگی فشار گرد و غبار بر بالا رفتن هیدروژن به سمت سطوح فوقانی جو مریخ یاری نمایند. علاوه بر این، کاوشگر امید از ارتفاع بالا، می تواند اطلاعات ارزنده ای از آب و هوای مریخ، تغییرات دما و سایر شرایط در طول روز این سیاره، مخابره کند.

بروس جاکوسکی، استاد علوم زمین شناسی در دانشگاه کلرادو و از کارشناسان اصلی MAVEN و بعلاوه عضو تیم علمی برای ماموریت اماراتی، در مورد این قابلیت های کاوشگر امید گفت: این یکی از مقدار گیری های اساسی تازه است که قبلاً ندیده ایم. کاوشگرهای پیشین که به مریخ اعزام شده اند معمولا دارای حسگرهایی بودند که سطح مریخ را آنالیز می کردند اما کاوشگر امید دارای قابلیت تازهی است که می تواند جو این سیاره را آنالیز کند و این یک قابلیت تازه است.

فیلیپ آر. کریستنسن، استاد علوم سیاره ای در دانشگاه ایالتی آریزونا که طیف سنج مادون قرمز را برای کاوشگر امید ساخته است، گفت: این ابزار داده های مربوط به ذرات گرد و غبار و ابرهای یخ را ضبط نموده و حرکت بخار آب و گرما را به وسیله جو ردیابی می نماید. این فضاپیما قرار است حداقل دو سال در مدار این سیاره بچرخد و چرخه کاملی از فصول مریخ را رصد کند. کریستنسن گفت: فکر می کنم ما قرار است چیزهای زیادی را یاد بگیریم.

در ادامه تصاویری از این مریخ نورد را خواهید دید

منبع: فرارو
انتشار: 27 شهریور 1400 بروزرسانی: 27 شهریور 1400 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 1757

به "تور ارزان دبی: امید امارات متحده عربی به مریخ می رود!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور ارزان دبی: امید امارات متحده عربی به مریخ می رود!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید