حقایقی جالب که حوصله ندارید دنبال جواب آن ها بگردید!

به گزارش استدیو مرینا، خبرنگاران: چرا آسمان آبی است؟ چرا دایناسور ها دیگر وجود ندارند؟ چرا رنگ برگ درختان تغییر می نماید؟ اگر تاکنون کودکی در اطراف شما بوده است حتما با سوالات بی وقفه آن ها روبه رو شده اید که به نظر ساده به نظر می رسند، اما هر چه قدر فکر می کنید جوابی برای آن ها در ذهن خود ندارید!

حقایقی جالب که حوصله ندارید دنبال جواب آن ها بگردید!

با این حال فقط، چون که ما رشد می کنیم بدین معنی نیست که کنجکاوی ما درباره دنیا اطراف ما کاهش یافته است؛ بنابراین اگر آماده اید تا بالاخره جواب سوالات اتفاقی که ورای مغزتان رها شده اند را بفهمید پس در جای درستی قرار دارید. پس در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

1. چرا پوست انسان دون دون می گردد؟

این حالت وقتی در انسان شکل می گیرد که ماهیچه های ریز در پایه فولیکول های مو منقبض می شوند. در دنیای حیوانات این قضیه به گرم شدن سریع تر آن ها با سیخ کردن مو ها یاری می نماید. در مواقع خطر، سیخ شدن مو ها به حیوانات یاری می نماید بزرگتر به نظر برسند و موجب ترساندن دشمن شوند. با این که ما به این مو ها برای گرم نگه داشتن خود و یا ترساندن دشمنان احتیاج نداریم، انسان ها هنوز هم پوستشان در سرما و یا لحظات احساسی دون دون می گردد. این پدیده نتیجه آزادسازی غریزی آدرنالین است.

2. چرا تصور می کنیم که صدای ضبط شده با صدای اصلی مان متفاوت است؟

آیا تا کنون صدای ضبط شده خود را شنیده اید؟ به نظر با صدای اصلی خودتان متفاوت است، اینطور نیست؟ چیزی که باعث این موضوع می گردد، توانایی استخوان های ما برای راهنمایی صدا است. بقیه افراد، امواج صدای شما را تنها از طریق هوا می شنوند و صدای ضبط شده هم تنها شامل همین صدا ها است. با این حال راهی که ما صدای خود را می شنویم، ترکیبی از صدا های معمول و صدای هایی با فرکانس پایین است که توسط استخوان های جمجمه منتقل می شوند. به همین خاطر است که وقتی برای اولین بار صدای ضبط شده خود را می شنوید، ممکن است برای شما کاملا شوکه نماینده باشد.

3. چرا گاهی اوقات مغز شما هنگام نوشیدن نوشیدنی های سرد یخ می زند؟

همه ما این حس کشنده خوشایند یخ زدن مغز را هنگام خوردن بستنی و یا نوشیدنی بسیار سرد می شناسیم. موضوع این است که وقتی یک چیز بسیار سرد، سقف دهان شما را لمس می نماید، مرکز عصبی که در آنجا قرار گرفته است، تمایل دارد که واکنشی شدید را بدهد و در کوشش برای گرم کردن مغزتان، عصب ها باعث می شوند تا رگ های خونی سرتان متورم شوند و باعث می گردد احساس کنید که مغزتان منجمد شده است.

4. چرا نور خورشید، رنگ پوستتان را تیره، ولی رنگ موی تان را روشن می نماید؟

در هر دو مورد، اشعه UV نور خورشید، ملانین را تجزیه می نماید. ملانین، رنگ دانه ای است که مسئول رنگ پوست و موی شما است. تفاوت وقتی ایجاد می گردد که بفهمید مو ها از سلول های مرده ساخته شده اند، در حالیکه سلول های پوست زنده اند.

وقتی که این رنگدانه از طریق نور خورشید تخریب می گردد، رنگ دانه های جدید، جایگزین آن ها نمی شوند، بنابراین رنگ مو ها روشن تر می گردد. با این حال پوست شما به هجوم نور خورشید با جایگزینی قوی تر ملانین واکنش نشان می دهد، در نتیجه باعث می گردد تا رنگ پوست تیره تر گردد.

5. چرا زمان برای بچه ها دیرتر می گذرد؟

تا حالا با خود فکر نموده اید که هر سال زودتر از سال قبل می گذرد؟! این احتمالا به این خاطر است که زمانی که کودک بودید، شما باید اتفاقات بیشتری را به خاطر می سپردید. بچه ها آغاز به آشنایی با دنیای اطراف خود می نمایند و حافظه باید اطلاعات بیشتری را جمع آوری کند؛ بنابراین سال های آن ها حاوی اتفاقات جدید و ناآشنای بیشتری نسبت به بزرگسالی است.

بزرگسالان این دوره را گذرانده اند که بدین معنی است که آن ها می توانند به تجربیات قبلی خود تکیه نمایند و زودتر به وضعیت فعلی خو بگیرند و زمان برای آن ها زودتر می گذرد. در حالی که بچه ها فاقد این تجربیات هستند بنابراین زمان بیشتری را به بررسی اطلاعات بیشتر اختصاص می دهند.

6. چرا هنگامی که عطسه می کنید، چشمان شما بسته می گردد؟

دانشمندان کاملا مطمئن نیستند، ولی عقیده دارند که این موضوع می تواند یک پاسخ غریزی برای جلوگیری از ورود میکروب هایی که هنگام عطسه کردن از دهان شما خارج می گردد، باشد. این موضوع همچنین می تواند به این دلیل باشد که ماهیچه های شما مخصوصا آن هایی که در اطراف چشمان شما هستند، هنگام عطسه کردن به طور غیر ارادی منقبض می شوند.

7. چرا پرندگان به شکل V پرواز می نمایند؟

پرندگانی که در ردیف های جلو پرواز می نمایند، جریانی از هوا را با بال هایشان ایجاد می نمایند که پرندگانی که در ردیف های عقبی پرواز می نمایند می توانند این توده های هوا را بگیرند و انرژی کمتری را در پرواز مصرف نمایند. همچنین این شکل پرواز گروهی به همه پرندگان گروه یاری می نماید تا بتوانند در لحظه رهبر گروه را ببینند.

8. چرا هنگامی که خسته ایم، خمیازه می کشیم؟

هنگامی که ما احساس خستگی و خواب آلودگی می کنیم، تنفسمان کاهش می یابد. بدن ما این موضوع را دوست ندارد، چون که خون ما باید همیشه مملوء از اکسیژن باشد؛ بنابراین هنگامی که خمیازه می کشیم، ریه های ما پر از هوا می گردد که می تواند اکسیژن را به خون برساند تا به سرتاسر بدن منتقل گردد.

9. چرا عقربه ساعت، ساعتگرد می چرخد؟

ساعت آفتابی یکی از اولین ساعت های مورد استفاده بشر به معنی واقعی آن بود؛ یعنی به جای اندازه گیری یک بازه زمانی مثل ساعت شنی یا آبی می توانست به هر لحظه روز یک زمان نسبتاً مطلق، نسبت بدهد و از این نظر، می توان آن را پدر ساعت های امروزی به حساب آورد.

این ساعت نخستین بار در عرض های میانی نیمکره شمالی که محل بیشتر تمدن های باستان بود ابداع و به کار گرفته شد. در این عرض ها، خورشید همیشه از جنوب می آید و بنابراین با توجه به حرکت شرق به غرب آن، سایه یک شاخص در طول روز، یک سیر ساعتگرد را می پیماید. به نظر می رسد دلیل انتخاب جهتی که در حال حاضر به آن ساعتگرد می گوییم، به عنوان جهت استاندارد حرکت عقربه های ساعت نیز همین باشد. در واقع، اگر تمدن های بشری سازنده تاریخ در نیمکره جنوبی بودند، به احتمال زیاد الان عقربه ها برعکس می چرخیدند.

10. چرا دزدان دریایی چشم بند می زدند؟

احتمالا تا الان فکر می کردید که این کار به خاطر این بوده است تا چشم آسیب دیده خود را بپوشانند، ولی این موضوع اشتباه است! دزدان دریایی از این چشم بند ها استفاده می کردند تا در تاریکی ببینند. 25 دقیقه زمان می برد تا چشم انسان بتواند از نور به تاریکی عادت کند؛ بنابراین هنگامی که دزدان دریایی احتیاج داشتند تا به زیر عرشه کشتی، جایی که نور به شدت کم بود بروند، می توانستند به راحتی این چشم بند را بردارند و از این چشم برای دیدن در تاریکی استفاده نمایند.

11. چرا مردمک چشم بز ها مستطیل شکل است؟

این حیوانات درست مثل اسب ها و اسب های آبی برای بقای خود احتیاج به مردمک های مستطیل شکل دارند. با یاری این مردمک های عجیب مشتطیل شکل، بز ها می توانند اطراف خود را تا 280 درجه ببیند که به این حیوانات یاری می نماید تا شکارچیان را به راحتی در اطراف خود ببینند.

12. چرا ما به خواب احتیاج داریم؟

هنگامی که می خوابید، این عمل باعث می گردد تا سیناپس ها در مغز شما بهینه گردد، که به این معنی است که حافظه شما اطلاعاتی را که در طول روز جمع آوری نموده است را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلندمدت منتقل می نماید. علاوه بر این بدن شما به این زمان استراحت احتیاج دارد تا نیروی تازه بگیرد، بافت های ماهیچه ای را توسعه دهد و هورمون ها را سنتز کند.

منبع: BrightSide

منبع: برترین ها
انتشار: 4 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 227

به "حقایقی جالب که حوصله ندارید دنبال جواب آن ها بگردید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقایقی جالب که حوصله ندارید دنبال جواب آن ها بگردید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید