رونق بخش مسکن کلید خروج از رکود است

به گزارش استدیو مرینا، یک کارشناس مالی با اشاره به موضوع مسکن در رشد و رونق مالی و این که رکود بزرگ جهانی در سال 2008 از مسکن و دوره رشد مالی چین هم از بخش مسکن شروع شد گفت: تحریک بازار مسکن و ایجاد رونق در آن سریع ترین راه برای خروج اقتصاد از رکود است.

رونق بخش مسکن کلید خروج از رکود است

جهت دریافت خدمات بازسازی و تعمیرات ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.

کیوان جعفری طهرانی مشاور بین الملل خانه اقتصاد در گفت وگو با خبرنگار مالی خبرنگاران، درباره راهکارهای مقابله با رکود مالی گفت: آنالیز های مالی، تجارب جهانی و مطالعات مقایسه ای تردیدی باقی نمی گذارد که ایجاد تحرک در بازار مسکن و تحریک این حوزه یکی از مطمئن ترین و سریع ترین راه ها برای خروج از رکود است ولی متاسفانه مجموعه دولت و وزارت راه و شهرسازی اقدام خاصی در این راستا انجام نداده است.

وی ادامه داد: ریشه بحران بزرگ جهانی سال 2008 میلادی مسکن بود؛ بانک هایی که به متقاضیان وام داده بودند نتوانستند وام های پرداخت شده را در موعد معین شده دریافت نمایند بنابراین دچار عدم تعادل میان منابع و مصارف شدند که به دنبال آن پدیده دومینو افکت شروع شد و ابتدا اقتصاد آمریکا و سپس جهان را دچار مشکل کرد و بحران جهانی کلید خورد.

این کارشناس اقتصاد با اشاره به کشور چین و تأثیری که تغییر سیاست های رسمی این کشور در حوزه مسکن بر رشد مالی آن داشته است، گفت: رئیس جمهوری سابق چین طی دو دوره فعالیت 5 ساله، قانون ممنوعیت تملک بیش از یک خانه برای هر چینی را لغو کرد و همین تصمیم باعث شد دوره رشد مالی بی سابقه چین شروع گردد تا اینکه در سال 2012 یعنی حدود سه سال قبل رئیس جمهوری جدید دوباره این ممنوعیت را وضع کرد.

جعفری طهرانی اضافه کرد: به عقیده کارشناسان برقراری مجدد محدودیت در تملک واحدهای مسکونی متعدد توسط هر چینی به عنوان یکی از عوامل اصلی کاهش نرخ رشد مالی چین عمل کرد. از سال 2012 میلادی نرخ رشد مالی چین از حولی 11 درصد به زیر 7 درصد کاهش پیدا نموده است.

طهرانی گفت: کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و رشد مالی ایران هم تا حدود زیادی به مسکن وابسته است؛ برآوردها نشان می دهد بیش از 300 رشته و فعالیت صنعتی در پیوند با ساخت و ساز مسکن قراردارند و هر تغییری اعم از رونق یا رکود در حوزه مسکن تمام این رشته ها را تحت تأثیر قرار می دهد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ایران چهارمین فراوری نماینده بزرگ سیمان در جهان هست ولی باوجود این صندلی و ظرفیت، به علت رکودی که در حوزه مسکن وجود دارد دچار مسائل فراوانی در بخش کارخانه های فراوری سیمان شده ایم و با توجه به ادامه محدودیت های صادراتی و انتقال ارز و ناامنی های موجود در کشورهای همسایه، صادرات نیز گرفتار رکود شده است.

طهرانی ادامه داد: ایران به عنوان شانزدهمین فراورینماینده فولاد در جهان شناخته می گردد ولی رکود بازار داخلی تقاضای لازم را ندارد. این مشکل زمانی پررنگ تر می گردد که رقابت در بازارهای جهانی شدید است تا جایی که چین فولاد را زیر قیمت های جهانی عرضه می نماید تا بازارهای صادراتی خود را از دست ندهد.

وی گفت: با این وجود اما ما شاهد اقدام خاصی در دولت برای ایجاد تحرک و رونق در بازار مسکن نیستیم. در چنین شرایطی شاید انجام اقداماتی مانند دریافت مالیات از خانه های خالی کمی یاری کند. این قبیل اقدامات نمونه هایی نیز در سایر کشورها دارد. به عنوان مثال باز هم در چین رئیس جمهوری جدید علاوه بر وضع مجدد قانون ممنوعیت تملک بیش از یک خانه از سوی هر چینی، برای کسانی که خانه های خود را خالی نگه می دارند، مالیات های سنگینی وضع نموده است.

منبع: تسنیم
انتشار: 11 اسفند 1398 بروزرسانی: 29 شهریور 1400 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 695

به "رونق بخش مسکن کلید خروج از رکود است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونق بخش مسکن کلید خروج از رکود است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید