طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی ؛ از سوئد تا آشپزخانه منزل شما

به گزارش استدیو مرینا، شیرینی اسکار از شیرینی های خوشمزه ای است که منشا آن به سوئد بازمی گردد. این شیرینی در آمریکا به شیرینی اثر انگشتی معروف است. در سوئد نیز آن را با نام (Hallongrotta) به معنای غار تمشک می شناسند. شیرینی اسکار با طعم های مختلفی درست می گردد که طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی و نارگیلی از پرطرفدارترین ها آن ها هستند.

طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی ؛ از سوئد تا آشپزخانه منزل شما

در طرز تهیه شیرینی اسکار ، باید ابتدا کره و پودر قند را مخلوط نموده و سپس زرده تخم مرغ و هل را به آن ها اضافه کنید. آرد را طی چند مرحله با دیگر مواد ترکیب نموده و هم بزنید. پس از استراحت خمیر در یخچال، آن را به صورت گلوله های کوچک شکل دهید و داخل آن ها یک حفره به وجود آورید. گلوله ها را در سفیده تخم مرغ هم زده و گردوی خرد شده بغلتانید و در فر بپزید. در نهایت روی شیرینی ها، پودر قند و هل ساییده شده بریزید و حفره آن ها را با مارمالاد پر کنید.

در تهیه شیرینی اسکار، گردو از محبوب ترین مغزیجات برای تزیین است، اما می توانید بنا بر ذائقه و سلیقه خود از مغزهای دیگر هم بهره ببرید. در این مقاله از خبرنگاران طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی را آموزش خواهیم داد.

شیرینی اسکار گردویی
تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی1 ساعت
زمان پخت1 ساعت
میزان سختیمیانه

طرز تهیه شیرینی اسکار یا لانه کبوتری

هالونگروتا یا شیرینی اسکار در فرهنگ اسکاندیناوی، مغزی پر از مربا و مارمالاد دارد. به طور معمول، آن را بعدازظهرها و به همراه یک فنجان قهوه گرم میل می نمایند. شیرینی اسکار در اصل حاوی میزانی مربای تمشک است.

در سال های اخیر، شیرینی اسکار یا لانه کبوتر، به عنوان شیرینی عید نوروز ما ایرانی ها نیز رواج یافته است. نوع آماده آن که در قنادی ها فروخته می شود، معمولاً با یک لایه مارمالاد تزیین شده است؛ اما شکل خانگی آن ممکن است مدل های مختلفی داشته باشد. شیرینی اسکار گردویی یکی از انواع پرطرفدار و مقوی آن با شکل توپی یا دایره ای است.

بعد از اینکه با طرز تهیه مدل ساده شیرینی اسکار آشنا شدید، می توانید به سلیقه خود طعم های مختلف دیگر را هم آماده کنید. طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی با فر یا بدون فر انجام می شود. برای نتیجه بهتر، همه مواد را دقیقاً به میزان گفته شده، بهره ببرید؛ پس استفاده از ترازوی آشپزخانه ایده خوبی است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی اسکار

برای تهیه این شیرینی گردویی با آرد گندم به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
کره150 گرم
پودر قند100 گرم
تخم مرغ2 عدد
هل1 قاشق چایخوری
آرد250 گرم
گردوی خرد شده200 گرم
مارمالادبه میزان کافی

دستور پخت شیرینی اسکار گردویی

در طرز تهیه شیرینی اسکار باید مراحل زیر را انجام دهید.

  • مرحله اول: کره را بیرون از یخچال و در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. سپس کره را درون یک ظرف ریخته و پودر قند را به آن اضافه کنید. مخلوط را آنقدر هم بزنید تا به رنگ روشن درآمده و بافت صاف و یک دستی پیدا کند.
  • مرحله دوم: سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا نموده و زرده ها را به همراه هل به مواد مرحله قبل اضافه کنید. تخم مرغ ها را دانه به دانه بیفزایید و پس از اضافه کردن هر یک، مخلوط را به خوبی هم بزنید. سپس آن را تا جایی مخلوط کنید که کاملاً یک دست شود.
  • مرحله سوم: آرد را الک نموده و آن را در دو مرحله اضافه کنید. در هر مرحله، مواد را با لیسک هم بزنید؛ سپس اضافه کردن آرد و مخلوط کردن آن با خمیر را به آهستگی ادامه دهید. به هیچ وجه خمیر را ورز ندهید و مخلوط کردن آن را تا حدی انجام دهید که آرد به خورد خمیر برود.
  • مرحله چهارم: خمیر را داخل یک نایلون قرار دهید و حدود نیم ساعت در یخچال بگذارید. منتظر بمانید تا خمیر سفت شده و کره مجدداً خود را بگیرد.
  • مرحله پنجم: سفیده های تخم مرغ را با چنگال کمی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. بعلاوه می توانید سفیده را با همزن به میزان ای هم بزنید تا سفت شده و پف کند، اما در این صورت تنها بخشی از آن در شیرینی اسکار گردویی استفاده خواهد شد.
  • مرحله ششم: خمیر را از یخچال خارج کنید، تکه هایی به میزان گردو از آن بکنید و به صورت گرد شکل دهید. سپس خمیر را داخل سفیده انداخته و آن را فوراً با چنگال بردارید. در ادامه، گلوله های خمیری را در گردوی خرد شده بغلتانید و وسط خمیر را با انگشت خود گود کنید.
  • مرحله هفتم: کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی ها را در سینی بچینید. دقت داشته باشید که سینی را با روغن، کره یا هر چیز دیگر چرب نکنید. شیرینی اسکار باید به صورت خشک و تنها با کره ای که در مواد اولیه آن وجود دارد، پخته شود و چرب کردن سینی می تواند باعث خراب شدن شیرینی شود.
  • مرحله هشتم: فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن نموده و اجازه دهید تا گرم شود. سینی شیرینی را به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت درون فر بگذارید. شیرینی اسکار در هنگام پخت آغاز به پف می نماید، اما رنگ آن نباید تغییر زیادی داشته باشد. به محض اینکه رنگ شیرینی تنها اندکی به سمت طلایی شدن رفت، سینی را از فر خارج کنید.
  • مرحله نهم: اجازه دهید تا شیرینی ها در دمای اتاق اندکی خنک شوند. مخلوط پودر قند و هل ساییده شده را روی شیرینی ها بپاشید و داخل حفره آن ها را با مارمالاد پر کنید.

طرز تهیه شیرینی اسکار بدون فر

برای تهیه شیرینی اسکار گردویی می توانید به شیوه ای دیگر هم عمل کنید. در این روش احتیاجی به استفاده از فر نیست و می توانید روند پخت شیرینی توپی بدون فر را با قابلمه یا تابه انجام دهید. تهیه مواد اولیه شیرینی اسکار گردویی در حدود یک ساعت زمان می برد و زمان پخت آن نیز بیشتر از نیم ساعت نخواهد شد. استفاده از این شیرینی می تواند یک میان وعده خوشمزه، مقوی و سالم باشد. در ادامه این بخش طرز تهیه نان گردویی بدون فر را به طور کامل آموزش داده ایم.

مواد لازم برای تهیه شیرینی اسکار بدون فر

در طرز تهیه شیرینی گردویی بدون فر به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
کره یا مارگارین150 گرم
پودر قند100 گرم
تخم مرغ2 عدد
آرد250 گرم
وانیل1.4 قاشق چایخوری
پودر هلنصف قاشق چایخوری
گردو خرد شده200 گرم
مارمالاد، مربا یا شکلاتبه میزان کافی

دستور تهیه شیرینی اسکار بدون فر

در طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی بدون فر باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید:

  • مرحله اول: برای تهیه شیرینی گردویی بدون فر ابتدا کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. پودر قند را به همراه کره داخل یک کاسه ریخته و با همزن برقی هم بزنید تا حجیم و یک دست شود.
  • مرحله دوم: زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. زرده تخم مرغ، وانیل و پودر هل را به کره اضافه نموده و به خوبی هم بزنید. هم زدن را تا حدی ادامه دهید که زرده ها و کره به خوبی جذب یکدیگر شوند.
  • مرحله سوم: آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و آن را با لیسک هم بزنید تا خمیر در کاسه حالتی جمع به خود بگیرد.
  • مرحله چهارم: سفیده تخم مرغ ها را با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. گردو خرد شده را درون یک کاسه ریخته و در کنار ظرفی قرار دهید که حاوی سفیده هم زده است.
  • مرحله پنجم: خمیر را به شکل های گرد و توپی درآورده و آن ها را در سفیده تخم مرغ بگذارید. سپس در ظرف حاوی گردو غلت دهید تا گردو اطراف خمیر را بگیرد.
  • مرحله ششم: دو لایه کاغذ روغنی را در داخل تابه یا قابلمه ای با ابعاد مناسب قرار دهید. تابه را روی شعله پخش کن بگذارید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم گرم شود؛ سپس شیرینی ها را روی کاغذهای روغنی بچینید، درب تابه را گذاشته و صبر کنید تا شیرینی ها به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزند.
  • مرحله هفتم: در سرانجام، شیرینی های پخته شده را از روی شعله بردارید تا خنک شوند. شیرینی اسکار شکلاتی را می توانید با مارمالاد، مربا یا شکلات تزیین کنید.

نکات کلیدی در تهیه شیرینی اسکار گردویی

در طرز تهیه شیرینی توپی گردویی یا اسکار به علت بافت خاص و ملایم آن، باید نکات مختلفی را مدنظر قرار دهید. اندکی کم و زیاد شدن حرارت، سفت یا شل شدن خمیر یا بیش از حد چرب بودن مواد، می تواند نتیجه چندان مطلوبی حاصل نکند. بنابراین در طرز تهیه شیرینی اسکار بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • بخش زیرین شیرینی اسکار به علت تماس با سطح داغ فر یا تابه، سریع تر به رنگ طلایی در می آید. به همین علت بهتر است زیر شیرینی را با گردو پوشش ندهید. این کار باعث می شود تا هم فرم شیرینی حفظ شود و هم رنگ آن زیباتر بماند.
  • ممکن است در حین آماده کردن خمیر شیرینی، بافت آن بیش از میزان چسبنده شود. به منظور رفع چسبندگی خمیر، میزان کمی آرد اضافه کنید. در مواردی نیز ممکن است چسبندگی خمیر، بعد از قرار دادن آن در یخچال و سرد شدن رفع شود. بنابراین آرد زیادی به آن اضافه نکنید؛ چراکه افزودن بیش از میزان آرد، باعث خشک شدن و ترک برداشتن شیرینی بعد از پخت می شود.
  • میزان زیاد از حد کره، بزرگ بودن تخم مرغ ها یا کم بودن آرد ممکن است باعث شل شدن خمیر شود. به همین علت همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم، همه مواد اولیه را به دقت میزان بگیرید. در غیر این صورت خمیر شیرینی در فر، از هم باز شده و در نهایت شکل خوبی نخواهد داشت.
  • می توانید به جای گردو، از هر نوع مغزیجات دیگری بهره ببرید. مغز بادام و مغز پسته خرد شده از دیگر مغزهای مناسب برای این شیرینی هستند.
  • به هیچ وجه کف سینی شیرینی پزی را چرب نکنید. چرب بودن سینی باعث می شود تا شیرینی ها در حین پختن از هم وا رفته یا رنگ نامناسبی به خود بگیرند.
  • قرار دادن شیرینی اسکار گردویی، در کنار دیگر شیرینی ها، ظرف پذیرایی شما متنوع تر و مجذوب کننده تر می نماید؛ پس آشنایی با طرز تهیه نان پنجره ای یا خاتون پنجره برای شما سودمند خواهد بود.

روش نگهداری شیرینی سنتی اسکار

پس از یادگیری طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی، باید روش نگهداری این شیرینی را نیز بدانید. پس از آماده شدن شیرینی های اسکار، آن ها را داخل ظرفی درب دار بچینید و در مکانی خشک و خنک قرار دهید. برای افزایش ماندگاری شیرینی اسکار، بهتر است تا آن را در یخچال بگذارید.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی اسکار

بافت شیرینی اسکار، در معرض هوای آزاد تغییر نموده و خشک می شود؛ پس برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی، دقت کنید که درب ظرف نگهداری از آن به خوبی بسته شود. بعلاوه برترین مکان برای نگهداری این شیرینی، یخچال است.

شیرینی گردویی و انتخاب یک عصرانه دلنشین!

در این مقاله طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی را به همراه کلیه نکات مهم به شما آموزش دادیم. همان طور که مشاهده کردید، این شیرینی را می توان با دو روش، در داخل فر یا بدون فر تهیه کرد. برای پخت شیرینی اسکار تمامی نکات را هم مدنظر قرار دهید.

در خاتمه، اگر هوس شیرینی نموده اید، اما فرصت تهیه آن را ندارید، از خبرنگاران یاری بگیرید. با سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران ، انواع شیرینی خوشمزه را سفارش داده و آن ها را در کوتاه ترین زمان ممکن درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

سوالات متداول

آیا می توان شیرینی اسکار گردویی را بدون فر نیز تهیه کرد؟

بله، برای این کار کف یک تابه دو لایه کاغذ روغنی پهن کنید و تابه را روی شعله پخش کن و حرارت ملایم قرار دهید. پس از گرم شدن تابه، شیرینی ها را داخل آن بچینید تا پخته شوند.

چرا شیرینی اسکار پس از پخت و خروج از فر ترک بر می دارد؟

اگر از میزان آرد زیادی بهره ببرید، بافت شیرینی خشک تر شده و پس از پخت ترک بر می دارد؛ پس در اضافه کردن آرد تعادل را رعایت کنید.

در طرز تهیه شیرینی اسکار از چه مغزهایی استفاده می شود؟

شیرینی اسکار در حالت معمول با مغز گردو تهیه می شود، اما شما می توانید مطابق ذائقه خود از انواع مغزها مانند پسته و بادام هم بهره ببرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2366

به "طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی ؛ از سوئد تا آشپزخانه منزل شما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی ؛ از سوئد تا آشپزخانه منزل شما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید