طرز تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر با تمام نکات ریز و درشت
به گزارش استدیو مرینا، پنیر در یخچال بیشتر خانواده های ایرانی پیدا می گردد و کمتر کسی است که در وعده صبحانه پنیر را از قلم بیندازد. کدبانوهای ایرانی از قدیم بسیاری از خوراکی های مورد استفاده خانواده را در منزل و به صورت خانگی تهیه می کردند. پنیر هم از این دسته مواد خانگی مستثنی نبوده است و آن را با روش های مختلف تهیه می کردند. حالا ما قصد داریم تا طرز تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر را برای شما در کتاب کاله قرار دهیم تا اگر خواستید پنیر خانگی خودتان را تهیه کنید مراحل آن را بدانید. تهیه این پنیر خانگی با مایه پنیر خیلی ساده است و مطمئن باشید به یکبار امتحان کردنش می ارزد. در ادامه با طرز تهیه پنیر خانگی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر
- شیر خرید آنلاین یک لیتر
- مایه پنیر نصف قاشق چایی خوری
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر
مرحله اول
پنیر را می توانید با روش های مختلف در خانه تهیه کنید. پیش از این طرز تهیه پنیر تبریزی و تهیه پنیر با ماست و پنیر با آبلیمو را را به شما آموزش داده ایم اما امروز قصد داریم تا طرز تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر را به شما آموزش دهیم. برای آغاز ابتدا باید شیر را در ظرفی فلزی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. دقت کنید که حرارت شیر نباید طوری باشد که آن را به نقطه جوش برساند و باید تنها آن را به صورت ملایم گرم کند.
مرحله دوم
پس از اینکه شیر شما به دمای 90 درجه سانتی گراد رسید آن را از روی حرارت بردارید و در گوشه ای قرار دهید تا کمی از حرارت آن کاسته گردد. دمای شیر شما باید کمی بیشتر از دمای بدنتان باشد یعنی زمانی که انگشتتان را در شیر فرو کردید گرما را حس کنید اما دستتان نسوزد.
مرحله سوم
حالا مایه پنیر و آب و نمک را با هم مخلوط کنید و منتظر بمانید تا قرص مایه پنیر در آب حل گردد. سپس مایه پنیر را به شیر اضافه کنید. روی ظرف شیر را بپوشانید و آن را در محلی گرم قرار دهید. شما بعلاوه می توانید دور ظرف خود را با پارچه پشمی یا پتو بپوشانید تا آن را گرم نگه دارید تا به عمل بیاید و مایه ای زرد روی آن را بگیرد.
مرحله چهارم
پس از یکساعت در ظرف شیر را باز کنید و مایه زرد آن را خارج کنید و دور بریزید سپس پارچه ای توری را روی آبکش قرار دهید و شیر پنیر خود را درون آن بریزید و اجازه دهد تا آب از آن خارج گردد. سپس پارچه را ببندید و محکم گره بزنید. پارچه را از ارتفاعی آویزان کنید یا جسمی سنگین مانند سنگ روی آن قرار دهید تا آب اضافی آن کشیده گردد.
مرحله پنجم
پس از پنج ساعت پنیر را از توری خارج کنید و در ظرفی مناسب با آب نمک 13 درصد قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. پنیر خانگی با مایه پنیر شما آماده است و می توانید آن را با نان تست، گردو و سبزی به عنوان صبحانه یا یک میان وعده سالم نوش جان کنید.
منبع: کتاب کاله