طرز تهیه سالاد بادمجان به چند روش سرد، عربی، ترکی و ایتالیایی

به گزارش استدیو مرینا، سالاد بادمجان یکی از و از است که در سراسر دنیا هواداران پر و پا قرصی دارد. سالاد بادمجان در بسیاری از کشورهای دنیا تقریبا با رسپی مشابهی درست می گردد. شما می توانید این سالاد خوشمزه را با سس مایونز، ماست، ارده یا رب انار، با یا بدون مرغ و سیب زمینی، با استفاده از بادمجان سرخ شده یا بادمجان کبابی درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سالاد بادمجان به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه سالاد بادمجان به چند روش سرد، عربی، ترکی و ایتالیایی

طرز تهیه سالاد بادمجان با مایونز در یک نگاه

برای تهیه سالاد بادمجان با مایونز، ابتدا بادمجان ها را به خوبی بشویید و به صورت نگینی با پوست خرد کنید. پس از گرفتن تلخی، بادمجان ها را در روغن داغ تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. روغن اضافی بادمجان ها را با دستمال بگیرید. سپس، پیاز خرد شده را در تابه جداگانه با روغن تفت دهید تا طلایی گردد؛ مرغ خرد شده را هم به پیاز اضافه نموده و همراه با نمک و فلفل سرخ کنید. پس از آن، به مرغ کمی آب اضافه کنید و مرغ را با حرارت ملایم به مدت 20 الی 30 دقیقه بپزید تا کاملا نرم شده و آب آن تبخیر گردد. هم زمان، سیب زمینی ها را بشویید و به مدت 20 الی 30 دقیقه آبپز کنید؛ سپس، پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را به صورت نگینی خرد کنید.

در ادامه، فلفل دلمه ای، جعفری، خیارشور و گردوی خرد شده را با باقی مواد پخته و خرد شده در کاسه مناسبی بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا بادمجان ها له نشوند. سپس، سس مایونز را با کمی نمک، فلفل و در صورت تمایل آبلیمو ترکیب نموده و به مواد اضافه کنید. روی سالاد را بپوشانید و به مدت 3 الی 5 ساعت در یخچال استراحت دهید تا طعم ها خوب با هم ترکیب شوند. پیش از سرو، سالاد را در ظرف مناسب بریزید و با حلقه های بادمجان سرخ شده، جعفری و گردوی خرد شده تزیین کنید.

برای مطالعه مراحل، مواد لازم و جزییات درست کردن سالاد بادمجون ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه سالاد بادمجان با مایونز (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
بادمجان4 عدد میانه
سیب زمینی2 عدد میانه
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)200 گرم
خیارشور (خرد شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
فلفل دلمه ای (خرد شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
جعفری تازه (خرد شده)به میزان لازم
مغز گردو (خرد شده)به میزان لازم
سس مایونزبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 الی 45 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت سالاد بادمجان با مرغ و سس مایونز: 45 الی 60 دقیقه

مراحل طرز تهیه سالاد بادمجان سرد

طرز تهیه سالاد بادمجان با سس مایونز، ماست، ارده یا رب انار، با یا بدون مرغ و سیب زمینی، با استفاده از بادمجان سرخ شده یا کبابی قابل انجام است.

مرحله اول: بادمجان ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سالاد بادمجان با مایونز، بادمجان ها را به خوبی بشویید. سپس، بادمجان ها را با پوست به صورت نگینی برش بزنید و در محلول آب و نمک بریزید. اجازه دهید بادمجان ها برای 15 الی 20 دقیقه خیس بخورند تا تلخی آن ها رفع گردد.

سپس، بادمجان ها را آبکشی کنید و روی دستمال نخی بریزید تا خشک شوند. در صورت تمایل، به جای خیساندن در آب و نمک می توانید میزانی نمک را روی تکه های بادمجان بپاشید و آن ها را برای 20 دقیقه کنار بگذارید. اگر از بادمجان سرخ شده آماده استفاده می کنید صبر کنید تا یخ بادمجان ها آب گردد و سپس بادمجان ها را نگینی خرد کنید.

در صورت تمایل، برای خرید نمک و بادمجان سرخ شده منجمد می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: بادمجان ها را سرخ کنید

حالا، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. بادمجان های نگینی خرد شده را در این تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی شده و کمی نرم شوند. پس از آن، بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای بریزید تا روغن اضافی شان گرفته گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: پیاز را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه سالاد بادمجان، پیاز شسته شده و بدون پوست را هم به صورت نگینی برش بزنید. تکه های پیاز خرد شده را نیز در تابه حاوی روغن داغ بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

مرحله چهارم: گوشت مرغ را تفت دهید

اکنون، گوشت مرغ را نیز به صورت مکعبی در ابعاد کوچک خرد کنید. سپس، تکه های مرغ را به تابه حاوی پیاز داغ بیفزایید. قطعات مرغ را با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت مرغ تغییر کند.

برای خرید انواع مواد پروتئینی مانند گوشت مرغ و پیاز داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: گوشت مرغ را بپزید

پس از تفت دادن گوشت مرغ، میزانی نمک و فلفل سیاه نیز در این تابه بریزید و همراه با مرغ و پیاز تفت دهید تا گوشت مرغ حسابی طعم دار گردد. پس از آن، به میزان یک لیوان آب جوش به این تابه بیفزایید. درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا مرغ برای 20 الی 30 دقیقه روی شعله کم کاملا بپزد و آب آن تبخیر گردد. سپس، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا گوشت مرغ خنک گردد.

برای خرید انواع ادویه مانند فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: سیب زمینی ها را بپزید

هم زمان با پخت مرغ، سیب زمینی ها را به خوبی بشویید و همراه با میزانی آب در قابلمه مناسب روی حرارت میانه بگذارید. حدود 20 الی 30 دقیقه طول می کشد تا سیب زمینی با پوست در آب بپزد. پس از پخت، پوست سیب زمینی ها را جدا نموده و به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله هفتم: باقی مواد اولیه را آماده کنید

در فاصله پخته شدن مرغ و سیب زمینی، بهتر است باقی مواد اولیه را آماده کنید. برای این منظور، فلفل دلمه ای را به خوبی بشویید و پس از خشک کردن با دستمال، به صورت نگینی برش بزنید.

جعفری تازه را هم پاک نموده و ساقه های اضافی و برگ های پلاسیده و زرد آن را جدا کنید و دور بریزید. سپس، برگ های تر و تازه جعفری را هم خرد کنید. احتیاجی نیست، جعفری تازه را بیش از میزان ریز کنید. پس از آن، مغز گردو و خیارشور را نیز به صورت نگینی خرد کنید. مغز گردو را زیادی ریز نکنید تا موقع خوردن سالاد بادمجان، زیر دندان بیاید.

برای خرید مغز گردو و خیارشور می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: مواد اولیه سالاد بادمجان را ترکیب کنید

در این مرحله از طرز تهیه سالاد بادمجان سرد، وقت آن است که سیب زمینی و مرغ پخته ، بادمجان سرخ شده، فلفل دلمه ای خرد شده، خیارشور ()، جعفری تازه و گردوی خرد شده را در کاسه مناسبی بریزید. این مواد را به آرامی هم بزنید و با یکدیگر مخلوط کنید تا تکه های بادمجان تا جای ممکن له نشوند و سالاد آب نیندازد.

مرحله نهم: سس سالاد بادمجان را آماده کنید

پس از آن، سس مایونز () را همراه با کمی نمک و فلفل سیاه در ظرف مناسبی بریزید و به خوبی هم بزنید تا مایه یکدست و یکنواختی ایجاد گردد. در صورت تمایل، می توانید آب یکی دو عدد لیموترش تازه را نیز به این ترکیب اضافه کنید. سپس، این سس را به مواد اولیه سالاد بادمجان بیفزایید و محتویات کاسه را به آرامی هم بزنید.

برای خرید سس مایونز می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دهم: سالاد بادمجان را استراحت دهید

سپس، روی ظرف حاوی سالاد بادمجان را با درپوش مناسب یا با سلفون بپوشانید. این ظرف را برای 3 الی 5 ساعت در یخچال بگذارید تا سالاد بادمجان با مایونز به خوبی استراحت کند و طعم ها کاملا به خورد یکدیگر بروند.

مرحله آخر: سالاد بادمجان را سرد سرو کنید

پس از گذشت این مدت، سالاد بادمجان را از یخچال بیرون بیاورید و به دلخواه در قالب های تک نفره یا ظروف سرو بزرگ تر بریزید. شما می توانید این سالاد بادمجان را با پشت قاشق فرم دهید و با حلقه های بادمجان سرخ شده، جعفری تازه و مغز گردو تزیین کنید.

طرز تهیه سالاد بادمجان به روش های دیگر

سالاد بادمجان را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.

روش تهیه سالاد بادمجان کبابی با ماست

طرز تهیه سالاد بادمجان با ماست شباهت زیادی به بورانی بادمجان دارد. برای درست کردن سالاد بادمجان سبک با ماست، ابتدا 3 الی 4 عدد بادمجان را بشویید و روی شعله گاز یا در فر با حرارت بالا کبابی کنید تا پوستشان کاملا بسوزد و گوشتشان نرم گردد. پس از خنک شدن، پوست بادمجان ها را بگیرید و بادمجان را با چاقو یا گوشتکوب له کنید.

بادمجان های له شده را در کاسه ای بریزید و یک لیوان ماست چکیده ()، 1 الی 2 حبه سیر له شده، کمی نمک و فلفل سیاه، میزان دلخواه مغز گردوی خردشده و 1 الی 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن کنجد به آن اضافه کنید.

همه مواد را به خوبی ترکیب کنید و در ظرف دربسته بریزید. این سالاد را به مدت 2 الی 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم بروند و بافت آن سفت تر گردد. پیش از سرو، روی سالاد را با جعفری یا دیگر سبزی های معطر تزیین نموده و همراه نان تازه میل کنید.

برای خرید ماست چکیده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه سالاد بادمجان رژیمی

برای تهیه سالاد بادمجان رژیمی، ابتدا 2 الی 3 عدد بادمجان را بشویید و کبابی کنید. سپس، پوست بادمجان ها را جدا نموده و گوشت بادمجان را با چاقو خرد کنید. در یک کاسه، بادمجان های خردشده را با خیار نگینی، گوجه فرنگی بدون دانه، پیاز قرمز نازک خلالی شده، فلفل دلمه ای رنگی و میزانی جعفری خرد شده ترکیب کنید.

برای طعم دهی، یک الی دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، آبلیموی تازه، کمی نمک دریایی و فلفل سیاه به سالاد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. این سالاد را حداقل نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شده و طعم ها بهتر ترکیب شوند.

روش تهیه سالاد بادمجان ایتالیایی

برای تهیه سالاد بادمجان ایتالیایی، ابتدا بادمجان ها را به صورت حلقه ای یا مکعبی خرد کنید؛ روی بادمجان ها کمی نمک بپاشید و آن ها را برای 20 دقیقه کنار بگذارید تا تلخی بادمجان ها گرفته گردد. سپس، تکه های بادمجان را با کمی روغن زیتون در فر یا روی تابه گریل کنید تا نرم و کمی طلایی شوند.

در یک کاسه بزرگ، بادمجان های گریل شده را با گوجه فرنگی گیلاسی نصف شده، برگ ریحان تازه، پنیر موزارلای خرد شده (یا توپک های موزارلا) و در صورت تمایل، با زیتون سیاه بدون هسته ترکیب کنید. برای تهیه سس، میزانی روغن زیتون، سرکه بالزامیک، نمک، فلفل سیاه و یک حبه سیر له شده را مخلوط نموده و روی سالاد بریزید. مواد را به آرامی هم بزنید و سالاد را قبل از سرو 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.

طرز تهیه سالاد بادمجان با رب انار

برای تهیه سالاد بادمجان با رب انار، ابتدا بادمجان ها را به صورت مکعبی خرد کنید. پس از گرفتن تلخی، آن ها را در فر یا تابه بدون روغن یا با میزان کمی روغن زیتون کبابی یا سرخ کنید تا نرم شوند. سپس، بادمجان های گریل یا سرخ شده را با مغز گردوی خرد شده، پیاز قرمز خلالی، دانه های انار تازه و کمی جعفری یا گشنیز خرد شده ترکیب کنید.

برای تهیه سس، دو الی سه قاشق غذاخوری رب انار غلیظ () را با کمی آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل ترکیب نموده و به سالاد بیفزایید. همه مواد را به آرامی هم بزنید و سالاد را برای 30 دقیقه تا یک ساعت در یخچال استراحت دهید تا طعم ها به خوبی در هم ادغام شوند.

روش تهیه سالاد بادمجان ترکیه ای

در طرز تهیه سالاد بادمجان ترکیه ای (Patlıcan Salatası)، ابتدا بادمجان ها را کبابی نموده و پوست آن ها را جدا کنید. سپس، گوشت بادمجان را به صورت ریز خرد نموده یا له کنید. بادمجان کبابی له شده را با گوجه فرنگی نگینی، فلفل سبز یا فلفل دلمه ای ریز خرد شده، پیاز خرد شده، سیر له شده، جعفری تازه، کمی آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل ترکیب کنید. برای طعمی اصیل تر، می توانید کمی سرکه سفید یا سماق نیز اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و سالاد را برای 30 الی 60 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه ها با هم ترکیب شوند.

طرز تهیه سالاد بادمجان عربی هم مشابه نسخه ترکیه ای است. با این تفاوت که در صورت تمایل، می توانید میزانی زیره به آن اضافه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه سالاد بادمجان

  • بادمجان ها را به خوبی بشویید و برای کاهش تلخی، حداقل 20 دقیقه در آب نمک بخیسانید؛ یا روی بادمجان ها نمک بپاشید و آن ها را 20 دقیقه کنار بگذارید.
  • بادمجان ها را با حرارت ملایم کبابی یا سرخ کنید تا نرم شوند ولی نسوزند.
  • اگر بادمجان را سرخ می کنید، فقط از کمی روغن بهره ببرید تا سالاد چرب نگردد.
  • هنگام مخلوط کردن سالاد، به آرامی هم بزنید تا بافت بادمجان له نگردد و آب نیندازد.
  • از چاشنی های تازه مانند آبلیموی تازه، سیر له شده و سبزیجات معطر برای طعم دهی بهره ببرید.
  • سالاد بادمجان را حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
  • برای سبک تر شدن سالاد می توانید مایونز را حذف نموده و از ماست چکیده بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید میزانی حبوبات پخته شده و نرم مانند نخود سفید، لوبیا چیتی یا عدس را به سالاد بادمجان اضافه کنید.
  • برای تهیه سالاد بادمجان حتما از مواد تازه و باکیفیت بهره ببرید تا نتیجه نهایی خوشمزه و خوش بو گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن سالاد بادمجان

برای درست کردن سالاد بادمجان بهتر است بادمجان را سرخ کنیم یا کبابی؟

هر دو روش مناسب است؛ کبابی برای ایجاد طعمی دودی و سبک تر و سرخ شده برای بافت نرم تر و غنی تر توصیه می گردد.

آیا می توانیم سالاد بادمجان را بدون مایونز درست کنیم؟

بله، می توانید از ماست چکیده یا سس کم چرب مایونز () به جای مایونز معمولی بهره ببرید.

سالاد بادمجان را چه مدت در یخچال استراحت دهیم؟

برای ترکیب بهتر طعم ها، پیشنهاد می کنیم این سالاد را حداقل به مدت 30 دقیقه و حداکثر 5 ساعت در یخچال بگذارید. درب ظرف را حتما بپوشانید تا سالاد بادمجان بد مزه یا بد بو نگردد.

آیا می توانیم سالاد بادمجان را بدون مرغ درست کنیم؟

بله. سالاد بادمجان وگان و بدون مرغ هم بسیار خوش طعم و محبوب است.

آیا می توانیم مغز گردو را از ترکیب سالاد بادمجون حذف کنیم؟

بله. افزودن مغز گردو کاملا اختیاری است؛ شما می توانید بسته به طبع و ذائقه، گردو را حذف نموده یا با دیگر انواع مغزیجات جایگزین کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 تیر 1404 بروزرسانی: 15 تیر 1404 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2391

به "طرز تهیه سالاد بادمجان به چند روش سرد، عربی، ترکی و ایتالیایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سالاد بادمجان به چند روش سرد، عربی، ترکی و ایتالیایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید