فرودگاه های برتر دنیا در سال 2012 : 1- فرودگاه بین المللی هنگ کنگ
به گزارش استدیو مرینا، موسسه تحقیقاتی اسکای ترکس (Skytrax)، یکی از معتبرترین شرکت های رتبه بندی خطوط هوایی و فرودگاهی دنیا به شمار می رود. این شرکت با استفاده از عوامل مختلفی به فرودگاه های دنیا امتیاز می دهد و با ارائه ستاره (درجه) آنها را ارزیابی مینماید. قصد داریم برترین فرودگاه های دنیا در سال 2012 (فرودگاه های 5 ستاره) را به شما عزیزان معرفی نماییم.
با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.
1- فرودگاه بین المللی هنگ کنگ
فرودگاه بین المللی هنگ کنگ (Hong Kong International Airport) یکی از پررفت و آمدترین، مهم ترین و بزرگترین فرودگاه های دنیا به شمار می رود. این فرودگاه که به اختصار HKIA نامیده می گردد، تا کنون چهار بار جایزه بهترین خدمات فرودگاهی را از اتحادیه بین المللی فرودگاه (ACI) دریافت نموده است.
فرودگاه اصلی هنگ کنگ که در زبان محلی به نام چک لاپ کوک (Chek Lap Kok) معروف است، در جزیره ای به همین نام واقع شده است. این فرودگاه در سال 1998 افتتاح شد و در آن موقع لقب بزرگترین فرودگاه دنیا را در اختیار خود داشت.
HKIA که به صورت 24 ساعته مشغول فعالیت است، هاب هوانوردی جنوب شرق آسیا به شمار می رود. این فرودگاه در سطح بین المللی با کدهای شناسایی VHHH ایکائو و HKG یاتا شناخته می گردد.
در سال 2011 فرودگاه بین المللی هنگ کنگ با جابجا نمودن 53 میلیون و 314 هزار و 213 مسافر، دهمین فرودگاه فعال دنیا از لحاظ جابجایی مسافر لقب گرفت. HKIA با کسب عنوان پرکارترین فرودگاه دنیا از لحاظ جابجایی بار گوی سبقت را از فرودگاه بین المللی شهر ممفیس واقع در ایالت تنسی آمریکا ربوده است.
این فرودگاه در طی شش سال و با صرف هزینه ای معادل 20 میلیون دلار آمریکا، در 35 کیلومتری شهر هنگ کنگ بر روی دریای چین و در فضایی به وسعت 1248 هکتار ساخته شد. در ساعت 6 و 25 دقیقه صبح ششم ژوئیه سال 1998 پرواز شماره 889 شرکت هوایی کاتای پسیفیک از رم، اولین پرواز تجاری بود که بر سطح فرودگاه بین المللی هنگ کنگ به زمین نشست.
این فرودگاه در نظرسنجی موسسه معتبر اسکای ترکس (Skytrax)، در سال های 2001 تا 2005، 2007 تا 2008 و در سال 2011 بهترین فرودگاه دنیا شناخته شد. طراحی این فرودگاه توسط شرکت پرآوازه نورمن فاستر و شرکا (Foster and Partners) اجرا شده است.
این شرکت تا کنون طرح های مشهور بسیاری را اجرا نموده که علاوه بر فرودگاه مزبور، می توان به استادیوم ومبلی، برج خیار شور لندن و فرودگاه بین المللی کویت اشاره نمود. فرودگاه بزرگ هنگ کنگ در مجموع دارای 70 گیت ورود و خروج مسافر، 63 کانال خرطومی اتصال به هواپیما و هفت گیت ثانویه است.
از این 63 کانال خرطومی، پنج مورد آن برای ورود و خروج مسافر به هواپیماهای ایرباس آ-380 کاربرد دارد. شرکت های هوایی سنگاپور، Emirates، Qantas، China Southern Airlines، Korean Air و Thai Airways در حال حاضر از ایرباس آ-380 برای پرواز به هنگ کنگ استفاده می نمایند.
موسسه مدیریت فرودگاه هنگ کنگ (Airport Authority Hong Kong) که نهادی دولتی است، مالکیت و مدیریت این فرودگاه را برعهده دارد.
از مشخصه های شاخص این فرودگاه می توان به فضای وسیع ترمینال یک آن اشاره نمود. این ترمینال که در فضایی به وسعت 846 هزار متر مربع واقع شده، از لحاظ وسعت سومین ترمینال مسافری بزرگ در دنیا محسوب می گردد.
فرودگاه بین المللی هنگ کنگ همچنین دارای دو باند موازی به طول 3800 متر و عرض 60 متر می باشد که با استفاده از آنها می تواند انواع هواپیماهای غول پیکر و هواپیماهای نسل جدید را پذیرش کند.
در باند جنوبی فرودگاه از سامانه ای به نام سیستم ناوبری فرود (Instrument landing system) استفاده می گردد که به خلبان ها اجازه می دهد با دقت فقط 200 متر، هواپیما را به زمین بنشانند.
این دو باند در مجموع امکان بیش از 60 نشست و برخاست را در ساعت فراهم می سازند. HKIA با دارا بودن حدود 60 هزار کارمند، کارشناس و نیروی کاری، یکی از عوامل مهم بهبود شرایط مالی هنگ کنگ محسوب می گردد.
منبع: لست سکند