ماده ای از جنس نقره که بوی بد بدن را از بین می برد
به گزارش استدیو مرینا، به گزارش خبرنگاران به نقل از دیلی میل، این ماده که به وسیله محققان دانشگاه توکیو پیشرفته، کمتر از 10 نانومتر ضخامت دارد و حاوی نقره و اسید تانیک (نوعی پلی فنول) است. پلی فنول ها ترکیباتی طبیعی هستند که در شکلات نیز وجود دارند و روی پارچه های ساتن و رومیزی لکه ایجاد می نمایند. خوشبختانه ماده ای که محققان ابداع نموده اندAg/TA نام دارد و کاملاً شفاف است، بنابراین رنگ پارچه را تغییر نمی دهد و جالب آنکه پس از شسته شدن نیز باقی می ماند.
می توان آن را روی پارچه های جدیدی که در کارخانه تولید می گردد به کار برد یا حتی آن را در سوپر مارکت ها عرضه کرد تا مردم آن را روی لباس هایشان استفاده نمایند.
آزمایش ها نشان داد طیفی از پارچه ها از جمله پنبه، پلی استر و ابریشم را می توان با این ماده مقرون به صرفه و مناسب ترکیب کرد.
پارچه هایی که با این ماده ترکیب شوند را می توان بدون از بین رفتن خاصیت ضد میکروب آن چند بار شست. از آنجا که این ماده ضدمیکروب است، بنابراین ویژگی های ضد بو نیز دارد.
جوزف ریچاردسون از دانشگاه توکیو در این باره می گوید: هیجان انگیزترین بخش این ابداع، سهولت استفاده از آن نیست، بلکه تاثیرگذاری ماده است. تاثیرگذاری این پوشش فقط محدود به محیط آزمایشگاهی نیست. من آن را روی لباس، جوراب، کفش و حتی پادری حمام نیز استفاده نموده ام.
او در ادامه اضافه نمود: می خواهم امکان پیوند میان دیگر ترکیبات کارآمد پلی فنول با پارچه ها را آنالیز کنم. نقره ضدمیکروب تنها سرآغاز تحقیقات ما است.
هنگامیکه میکروب های ریز موجود روی پوست بدن انسان مولکول های پروتئین در عرق را می شنمایند، بوی بد بدن به وجود می آید. نقره نیز برای وجود قابلیت های ضد میکروبی خود مشهور است اما به کاربردن آن در لباس ها کار سختی است. بنابراین محققان در آزمایش ها از اسید تانیک برای ایجاد پیوند میان نقره و پارچه استفاده کردند. قدرت پیوند اسید تانیک به مقدار ای زیاد است که پارچه های تولید شده با این ماده، خاصیت ضدمیکروبی و ضد بوی بد خود را پس از حداقل 10 بار شستشو حفظ کردند.
دو روش برای اضافه نمودن این ماده به پارچه وجود دارد. روش نخست برای تولیدنمایندگان تجاری لباس و پارچه مناسب است و طی آن پارچه در مخلوط نقره و پیونددهنده پلی فنول شسته می گردد. روش دوم که در مقیاس کوچک تر مانند خانه نیز کارآمد است، شامل اسپری کردن آن روی لباس است.
یافته های این تحقیق در ژورنال ساینتیفیک ریپورتز منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری مهر