مسائل مربوط به بافت تاریخی شهرستان خوی آنالیز شد
به گزارش استدیو مرینا، موضوعات و مسائل مرتبط با بافت تاریخی خوی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان، فرماندار، شهردار، رئیس شورای شهر و تعدادی از مسئولان دستگاه های اجرایی شهرستان آنالیز شد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی؛ در این جلسه که در محل فرمانداری شهرستان خوی برگزار گردید، جلیل جباری مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به اهمیت حفظ و معرفی آثار تاریخی گفت: ما در اکثر شهرهای استان آذربایجان غربی دارای آثار متعدد و ارزشمند تاریخی هستیم که نیازمند حفاظت و مرمت هستند.
جباری توضیح داد: چهار شهر ارومیه ، خوی ، ماکو و تکاب دارای بافت تاریخی مصوب بوده و از سال 1388 طی مکاتبات رسمی به وسیله وزارت کشور به استاندار و فرمانداران و شهرداران شهرهای مذکور محدوده بافتهای تاریخی اعلام شده است، این در حالی است که بافت تاریخی خوی جزو 168 شهر کشور است که در شورای عالی معماری مصوب شده است.
او اظهار کرد: در این شهرها علاوه بر تک اثر های تاریخی، حفاظت از آثار موجود در محدوده بافت تاریخی برای ما بسیار حائز اهمیت بوده و باید همه دستگاه ها ما را در حفظ این محدوده ها همراهی نمایند.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی به بافت تاریخی خوی اشاره نمود و اضافه کرد: آثار متعدد و با ارزشی در شهرستان خوی وجود دارند اما خاستگاه اصلی و محدوده اصلی شهر خوی را بافت تاریخی و آثار موجود در آن نشان می دهد.
جباری هم چنین گفت: ما آماده ایم در صورت همکاری مسئولان دستگاه ها و با مشارکت شهرداری خوی از محل اعتبارات ملی و استانی خود ضوابط پلاک به پلاک بافت تاریخی خوی را همزمان با طرح تفصیلی با بهره مندی از مشاوران ذی صلاح تهیه کنیم.
در این جلسه فرماندار و شهردار خوی نیز نظرات و دیدگاه های خود را در خصوص بافت تاریخی شهرستان بیان نموده و با پیشنهاد مدیرکل میراث فرهنگی استان مقرر شد با استفاده از ستاد بازآفرینی شهری برای تامین اعتبار برای احیای جداره های تاریخی در محور خیابان طالقانی و صمدزاده خوی اقدام شده و همچنین کمیته ای متشکل از دستگاه های ذی ربط برای آنالیز مورد به مورد استعلامات در محدوده بافت تاریخی تشکیل و تا مشخص ضوابط نهایی پلاک به پلاک خوی موراد را آنالیز و اعلام نظر نمایند.
منبع: میراث آریا