موزه گرافیک در خانه ارباب هرمز
به گزارش استدیو مرینا، موزه گرافیک در عمارتی 110 ساله با معماری چشمنواز قرار گرفته است که زیبایی آن هر فرد اهل ذوقی را به وجد می آورد.
جهت دریافت خدمات پتینه کار با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
خبرنگاران- مژگان مهرابی: عمارتی 110 ساله با معماری چشمنواز و زیبا که دیدنش هر فرد اهل ذوقی را به وجد می آورد. به ویژه حوض خانه ای که در طبقه همکف واقع شده است. لمبه کوبی های چوبی با تزیینات ستاره ای و گچبری هایی که روی سقف نقش بسته است، خبر از مهارت و چیره دستی استاد معمار می دهد. این طور که در کتاب های تاریخ آمده، عمارت ارباب هرمز توسط حاجب الدوله ساخته شده است. اما اینکه حاجب الدوله که بوده و چطور این عمارت به ارباب هرمز رسیده، خود داستان جالبی دارد. براساس شواهد تاریخی، نخستین مالک این عمارت و اراضی های اطراف آن فردی به نام حاج محمدخان ابری (بسطامی) یا حاجب الدوله بوده که نامش بارها در اسناد تاریخی ذکر شده است. بعد از او اراضی و عمارت به فرزندش محمدحسین خان مشیر می رسد که در زمان مظفرالدین شاه، این اراضی به تصرف میرزا نصرالله ناصرالسلطنه در می آید. بعد از استیلای مشروطه خواستار بر تهران، مالکیت اراضی به لطف علی امیر مفخم فرزند امام قلی خان بختیاری و بعد از آن به فرزندش ابوالقاسم خان بختیاری می رسد. اما درباره ارباب هرمز و عمارتش نوشته اند: هرمز آرش معروف به ارباب هرمز از زرتشتیان محلی خیرآباد یزد بعد از بازگشت از هندوستان با حاصل کار و کوشش خود در سال 1327 شمسی تهرانپارس فعلی که حدود 36 میلیون مترمربع مشتمل بر 3 قریه مجیدآباد، مهدی آباد و حسین آباد را از همسر بیوه ابوالقاسم خان بختیاری خریداری می نماید. عمارت ارباب هرمز مساحتی بالغ بر 900 مترمربع دارد و در حال حاضر به موزه گرافیک تبدیل شده است. این بنا در سال1384 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
منبع: همشهری آنلاین