هشدار فائو برای تهدید های امنیت غذایی در شرایط کرونا

به گزارش استدیو مرینا، فائو درباره پیامدهای عدم اتخاذ سیاست های مناسب در دوران همه گیری بیماری ویروس کرونا بر امنیت غذایی میلیاردها نفر در منطقه آسیا و اقیانوسیه هشدار داد.

هشدار فائو برای تهدید های امنیت غذایی در شرایط کرونا

به گزارش گروه مالی خبرنگاران، دفتر منطقه ای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در آسیا و اقیانوسیه ضمن هشدار درباره پیامد های همه گیری جهانی بیماری ویروس کرونا، بر ضرورت ارائه پاسخ های هماهنگ تر در تمامی سطوح سیاست گذاری جهت تضمین امنیت غذایی و تغذیه میلیارد ها نفر از مردمان ساکن در منطقه آسیا و اقیانوسیه تأکید می کند.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط این دفتر، همه گیری جهانی بیماری ویروس کرونا تهدیدی جدی را برای امنیت غذایی و تغذیه در منطقه آسیا و اقیانوسیه ایجاد کرده است؛ در این گزارش آمده است که اختلال در فعالیت های مالی بر اثر همه گیری این بیماری و تعطیلی ها، هم از نظر مالی (توان مالی) و هم از نظر فیزیکی (حمل و نقل کالاها) دسترسی افراد به غذا را در معرض تهدید قرار داده است.

در حالی که فرایند کند اقتصاد جهانی موجب از دست رفتن گسترده فرصت های شغلی و در پی آن کاهش شدید درآمد ها و کمک های مالی در آسیا و اقیانوسیه شده است؛ به گفته فائو مجموع این عوامل ممکن است باعث آن شود تا تهیه و دسترسی به غذا، خصوصا غذا های مغذی، برای برخی اقشار جامعه از جمله افراد فقیر و همچنین گروه های آسیب پذیر شامل زنان، بچه ها و افراد توان یاب به مانند گذشته مقرون به صرفه و امکان پذیر نباشد.

با وجود این واقعیت که طی چند ماه گذشته تولید کشاورزی و زنجیره تأمین مواد غذایی کمتر تحت تأثیر قرار گرفته و قیمت های بین المللی بازار مواد غذایی تغییرات شدیدی را تجربه نکرده است، فائو هشدار می دهد هرگونه اختلال یا فروپاشی احتمالی در نظام های بازاریابی، حمل ونقل و تجارت - بر اثر همه گیری جهانی بیماری ویروس کورنا - می تواند موجب کمبود یا دسترس ناپذیری به مواد غذایی در برخی مناطق در برخی بازه های زمانی شود.

این گزارش همچنین نشان می دهد که کشور هایی که درگیر مخاصمات هستند، از شمار زیادی از پناهندگان میزبانی می کنند و یا به طور ویژه در معرض بلایای طبیعی شدید قرار دارند، شرایطی شکننده تر دارند، زیرا این قبیل کشور ها احتمالا به صورت شدیدتری تحت تأثیر بیماری ویروس کرونا قرار گرفته اند و در نتیجه شرایط وخیم تری را از نظر ناامنی غذایی و سوءتغذیه تجربه می کنند.

با توجه به این نگرانی های شدید، دفتر منطقه ای فائو در آسیا و اقیانوسیه از کشور های منطقه می خواهد که به طور ویژه توصیه های سیاستی زیر را مدنظر قرار دهند:

کنترل گسترش این ویروس و اجرای فاصله گذاری فیزیکی برای کاهش هراس میان تمامی کارگران، از جمله نیروی کار شاغل در زنجیره های تأمین غذا.

گسترش طرح های حمایت اجتماعی کوتاه مدت به عنوان بخشی از بسته های محرک مالی کشور ها برای پوشش شمار بیشتری از مردم و ارائه مزایای سخاوتمندانه تر جهت تضمین دسترسی همگان به غذا، همزمان با کاهش موانع اداری مورد نیاز برای دسترسی به منابع مالی.

ضرورت همکاری دولت ها و بخش خصوصی برای حل هرگونه اختلال ایجاد شده در زنجیره های تأمین غذا.

خودداری از اعمال محدودیت های صادراتی بر سر راه تجارت بین المللی به منظور اطمینان از تداوم کارکرد زنجیره های تأمین.

ایجاد و تقویت تاب آوری در نظام های تولید و تأمین مواد غذایی به منظور حفاظت از آن ها در مقابل شوک های احتمالی مالی و بهداشتی آینده، در چارچوب بسته های محرک مالی برای تضمین دسترسی به غذا.

به گفته جونگ-جین کیم، رئیس دفتر منطقه ای فائو در آسیا و اقیانوسیه، در چنین شرایطی کاملا مبرهن است که باید بسکمک از ابعاد و جنبه های سیاست ها و رویکرد های کنونی ما نسبت به پرورش، برداشت، حمل و نقل، فرآوری و فروش مواد غذایی را با توجه به تحولات جاری مرتبط با بیماری ویروس کرونا، منطبق سازیم تا بتوانیم سلامت تغذیه ای همچنین معیشت هایمان را تضمین کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 14 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 1070

به "هشدار فائو برای تهدید های امنیت غذایی در شرایط کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار فائو برای تهدید های امنیت غذایی در شرایط کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید