دانشمند ایرانی هیدروژل خودترمیم تولید کرد

به گزارش استدیو مرینا، به گزارش خبرنگاران به نقل از نیواطلس، باکتریوفاژ ها در حقیقت ویروس هایی هستند که باکتری را می کشند و از بین می برند. اکنون گروهی از محققان به رهبری زینب حسینی دوست تعداد کافی از باکتریوفاژ ها را پرورش داده اند تا هیدروژلی با قابلیت خود ترمیمی بسازند که در علم پزشکی و حوزه های دیگر کاربردهای زیادی دارد.

دانشمند ایرانی هیدروژل خودترمیم تولید کرد

حسینی دوست در دانشگاه مک مستر کانادا باکتریوفاژ ها را در آزمایشگاه پرورش داد و در مرحله بعد آنها را در فضایی بسته قرار داد. این امر سبب شد فاژها به کریستال هایی مایع تبدیل شوند و در مرحله بعد به آنها ماده شیمیایی پیونددهنده اضافه شد.

نتیجه حاصل یک هیدروژل ژلاتین مانند بود که پس از بریده شدن، قابلیت ترمیم خود را داشت. حدود یک میلیمتر از سطح این ماده حاوی 300 هزار میلیارد فاژ است. با دستکاری دی ان ای این فاژ ها می توان کاری کرد که ویروس ها به انواع مختلف باکتری حمله کنند. علاوه بر آن این ژل در مقابل باکتری های ضد آنتی بیوتیک نیز مقاوم است.

یکی از کاربردهای چنین هیدروژلی در حوزه پزشکی است و می توان از آن برای پانسمان زخم، پوشش آنتی باکتریال ایمپلنت ها و غیره استفاده کرد. همچنین می توان این فاژ ها را طوری دستکاری کرد تا به سلول های سرطانی نیز حمله کنند.

در کنار این موارد می توان از این ژل برای پاکسازی محیط نیز استفاده کرد.

حسینی دوست در این باره می گوید: هرجا باکتری وجود داشته باشد، فاژ ها نیز وجود دارند. نکته خارق العاده در تحقیق ما ایجاد غلظت قابل توجهی از فاژ در آزمایشگاه است.

این تحقیق در ژورنالChemistry of Materials منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 5 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 228

به "دانشمند ایرانی هیدروژل خودترمیم تولید کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمند ایرانی هیدروژل خودترمیم تولید کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید