طرز تهیه رب گوجه فرنگی با دستگاه آبگیری و روش های دیگر

به گزارش استدیو مرینا، رب گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین چاشنی ها در آشپزی ایرانی است که تقریبا در بیشتر غذاها از انواع خورش گرفته تا سوپ و خوراک ها به کار می رود. درست کردن رب گوجه خانگی علاوه بر طعم بی نظیر، سلامت و ماندگاری بالاتری نسبت به رب های صنعتی دارد. با یادگیری طرز تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری می توانید رب قرمز، خوش رنگ و خوش عطر تهیه کنید که سال ها در آشپزی به کارتان بیاید. در ادامه با روش سنتی و بعلاوه چند روش دیگر آشنا می شویم.

طرز تهیه رب گوجه فرنگی با دستگاه آبگیری و روش های دیگر

مواد لازم برای تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری

  • گوجه فرنگی درشت و آبدار 10 کیلوگرم
  • نمک 50 گرم
  • روغن مایع 100 گرم

طرز تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری

مرحله اول: گرفتن آب گوجه

برای طرز تهیه رب گوجه خانگی عالی ابتدا گوجه ها را بشویید و داخل دستگاه آبگیری بریزید تا آب آن ها جدا گردد. اگر دستگاه در دسترس نبود، می توانید از مخلوط کن بهره ببرید. نکته مهم این است که گوجه ها کاملا له شوند تا برترین آب گوجه به دست آید.

مرحله دوم: صاف کردن آب گوجه

آب گوجه ها را از صافی رد کنید تا دانه ها و پوست جدا شوند. این کار باعث می گردد رب نهایی بافتی یکدست و لطیف داشته باشد. استفاده از صافی ریز یا پارچه تنظیف برای نتیجه بهتر توصیه می گردد.

مرحله سوم: جوشاندن آب گوجه

آب صاف شده را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. بعد از 10 دقیقه جوشیدن، شعله را ملایم کنید. این مرحله باید تا زمانی ادامه پیدا کند که آب گوجه غلیظ وشبیه سس گوجه فرنگی گردد.

مرحله چهارم: افزودن نمک و هم زدن مداوم

در طول پخت، نمک را به آب گوجه اضافه کنید. برای جلوگیری از ته گرفتن، هر پنج دقیقه یک بار رب را از ته هم بزنید. این کار باعث می گردد رب خوش رنگ بماند و طعم آن یکنواخت گردد.

مرحله پنجم: روغن ریزی و تکمیل پخت

زمانی که رب به غلظت مناسب رسید و حباب های بزرگ ایجاد شد، روغن را اضافه کنید. این کار علاوه بر بهبود بافت، ماندگاری رب را بیشتر می نماید. حدود 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند و سپس از شعله بردارید. اجازه دهید رب خنک گردد و بعد در شیشه های تمیز و خشک بریزید.

طرز تهیه رب گوجه با روش های کاربردی دیگر

همواره برای گرفتن آب گوجه احتیاج به دستگاه آبگیری نیست. در بسیاری از خانه ها ابزارهای ساده تر مثل سبزی خردکن، مخلوط کن یا حتی چرخ گوشت وجود دارد که می توانند جایگزین شوند. هرکدام از این روش ها مزایا و بافت متفاوتی به رب نهایی می دهند، اما نتیجه در همه آن ها یک رب گوجه خوش رنگ و خانگی خواهد بود. طرز تهیه رب گوجه سبز را نیز می توانید درخبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه رب گوجه با سبزی خردکن

در این روش گوجه ها را چهار قاچ نموده و داخل سبزی خردکن بریزید. دستگاه آن ها را خرد و له می نماید. سپس باید مایه گوجه را از صافی عبور دهید تا پوست و دانه ها جدا شوند. مایه صاف شده را روی حرارت قرار دهید و طبق دستور اصلی بجوشانید تا به غلظت رب برسد. این روش سریع و بدون احتیاج به دستگاه های بزرگ است.

طرز تهیه رب گوجه با مخلوط کن

ابتدا گوجه ها را خرد نموده و در مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره نرم درآید. سپس این پوره را صاف کنید تا دانه ها و پوست جدا شوند. ادامه کار مانند دستور اصلی است: جوشاندن روی حرارت، افزودن نمک و هم زدن مداوم. این روش برای حجم کمتر گوجه مناسب تر است و رب بافتی نرم و لطیف خواهد داشت.

طرز تهیه رب گوجه با چرخ گوشت

این شیوه سنتی تر است. گوجه ها را خرد نموده و از چرخ گوشت رد کنید. سپس مایه به دست آمده را از صافی بگذرانید تا کاملا یکدست گردد. مایه را روی حرارت قرار دهید و مراحل جوشاندن و غلیظ کردن را ادامه دهید. رب حاصل از این روش معمولا طعم و رنگی نزدیک به رب های خانگی قدیمی دارد و برای میزان زیاد گوجه مناسب است.

نکات کلیدی برای تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری

در طرز تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری، باید بدانید که کیفیت رب گوجه به انتخاب گوجه ها، روش پخت و شرایط نگهداری بستگی دارد. رعایت چند نکته ساده باعث می گردد رب خوش رنگ، ماندگار و بدون کپک داشته باشید. طرز تهیه رب زردآلو را نیز می توانید درخبرنگاران بخوانید.

انتخاب گوجه مناسب برای رب

همواره از گوجه های درشت و گوشتی بهره ببرید. گوجه های آبدار باعث می شوند رب سریع تر بپزد و رنگ قرمزتری پیدا کند. گوجه های گلخانه ای معمولا کم رنگ ترند و طعم رب را تغییر می دهند.

جلوگیری از کپک زدن رب

شیشه های نگهداری باید کاملا خشک و استریل باشند. بعد از ریختن رب، روی سطح آن کمی روغن بریزید تا مانع نفوذ هوا گردد. بعلاوه بهتر است رب را در جای خنک و تاریک نگه دارید.

راز قرمز شدن رب

برای اینکه رب رنگ قرمز خوشایندی داشته باشد، حرارت را خیلی زیاد نکنید. شعله ملایم باعث می گردد رنگ طبیعی گوجه ها حفظ گردد. استفاده از میزان کمی نمک هم در تثبیت رنگ مؤثر است.

افزایش ماندگاری رب

اگر می خواهید رب تا یک سال سالم بماند، آن را در ظرف های کوچک تقسیم کنید تا هنگام مصرف کمتر در معرض هوا قرار گیرد. بعلاوه افزودن کمی روغن در خاتمه پخت عمر رب را طولانی تر می نماید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه رب گوجه با دستگاه آبگیری

چرا رب من تیره می گردد؟

به علت حرارت زیاد یا استفاده از گوجه نامناسب است. بهتر است از شعله ملایم بهره ببرید.

چکار کنیم رب گوجه قرمز گردد؟

برای قرمز شدن رب گوجه باید از گوجه های کاملا رسیده و گوشتی بهره ببرید. بعلاوه حرارت ملایم و هم زدن مداوم باعث می گردد رنگ رب تغییر نکند و قرمزی آن حفظ گردد.

طرز تهیه رب گوجه خانگی که کپک نزند چگونه است؟

برای جلوگیری از کپک زدن رب، باید آن را تا غلظت کافی بجوشانید و در ظروف شیشه ای تمیز و خشک بریزید. روی رب را می توان با کمی روغن پوشاند تا ماندگاری بالاتری داشته باشد.

طرز تهیه رب خانگی با ماندگاری بالا چگونه است؟

اضافه کردن میزان کمی نمک و نگهداری رب در یخچال یا فریزر، برترین روش برای ماندگاری طولانی است. بعلاوه باید مطمئن شوید که ظرف نگهداری کاملا دربسته و استریل باشد.

آیا می توان رب گوجه خانگی را بدون روغن درست کرد؟

بله، در بسیاری از دستورها روغن استفاده نمی گردد. اما افزودن کمی روغن مایع یا روغن زیتون هنگام پخت یاری می نماید رنگ و ماندگاری رب بیشتر گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 8 مهر 1404 بروزرسانی: 8 مهر 1404 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 2404

به "طرز تهیه رب گوجه فرنگی با دستگاه آبگیری و روش های دیگر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رب گوجه فرنگی با دستگاه آبگیری و روش های دیگر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید