خبرنگاران وقتی همه در قبال کرونا مسئول باشند

به گزارش استدیو مرینا، تهران- خبرنگاران- تا حدودی همه مسافران مترو پایتخت ماسک زده اند اما مرد جوان و اتوماتیکفروشی بدون ماسک در راهرو واگن ها در حال حرکت است و به تنهایی می تواند در صورت ابتلا، طی 15 روز نزدیک به 250 نفر را بیمار کند.

خبرنگاران وقتی همه در قبال کرونا مسئول باشند

آری پزشکان می گویند که یک فرد ناقل و نه لزوما بیمار، می تواند طی 15 روز نزدیک به 250 نفر را بیمار کند؛ بیمارانی که هیچ تضمینی برای بهبود آنان وجود ندارد و در صورت مرگ، تاوان سهل انگاری یک شخص را خورده اند.

مترو تهران در شرایط عادی روزانه نزدیک به سه میلیون نفر را جابجا می کرد و در موج نخست کرونا این تعداد به گفته مدیرعامل شرکت مترو به یک میلیون و 800 هزار نفر می رسید تا آنکه بار دیگر فعالیت ها به فرایند سابق بازگشت و قطارهای مترو بار دیگر شلوغ شد و اکنون خیلی اهمیت دارد که همه در قبال کرونا احساس مسئولیت نمایند.

استفاده از ماسک از 25 خرداد در مترو الزامی و اجباری و این مصوبه ستاد ملی کرونا برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید 19 در تهران اتخاذ شد و به این طریق مسافران در صورتی می توانند از این وسیله حمل ونقل عمومی استفاده نمایند که ماسک به صورت داشته باشند.

طی روزهای گذشته هم آمار ابتلا به این بیماری و به تبع آن مرگ ومیر ناشی از آن افزایش یافت و شهرداری تهران نیز با جدیت بیشتری نسبت به نظارت بر استفاده از ماسک در میان مسافران اتوبوس و مترو تاکید نمود و حتی در ایستگاه ها ناظرانی را به کار گرفت.

بخشی از احساس مسئولیت همگانی در قبال کرونا باید در قالب نظارت مردمی به نمایش گذاشته گرددحال این روزها اگر کسی مسیرش به مترو افتاده باشد، متوجه رعایت اغلب مسافران و استفاده از ماسک در میان آنان می گردد اما نکته جالب توجه بی توجهی دستفروشان و حتی بعضی از مسافران نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی است و به نظر می رسد بخشی از احساس مسئولیت همگانی در قبال کرونا باید در قالب نظارت مردمی به نمایش گذاشته گردد.

دستفروشانی که از روز نخست اعمال محدودیت ها یعنی از اسفند سال 1398 در برابر قوانین مربوط به کرونا مقاومت نموده بودند، این روزها نیز با بی توجهی به پروتکل های بهداشتی بر تداوم این مقاومت پافشاری می نمایند؛ پسر جوان دستفروشی که مشغول جوراب فروشی است، در پاسخ به اعتراض یکی از شهفرایندان مبنی بر علت استفاده نکردنش از ماسک می گوید که ماسک توی کیفش است.

این جوان دستفروش با ادامه اعتراض شهفرایند مبنی بر اینکه ماسک برای کیف نیست، کرونا به وسیله دهان و بینی منتقل می گردد، لبخندی تحویل می دهد و ادامه کاسبی خودش را در پیش می گیرد.

دستفروش دیگری نیز که مشغول فروش اتوماتیک است، ماسک زده اما آن را روی گردن خود قرار داده است؛ همین هم اعتراض یکی از شهفرایندان داخل مترو را به دنبال دارد که با صدای بلند می گوید: آقا ماسک برای گلو نیست چرا روی دهان و بینی ات ماسک نمی زنی؟ و مرد دستفروش لبخندی می زند و کار خود را ادامه می دهد.

پسر جوان دیگری نیز در همین قطارهای مترو مشغول فروش قطعات مربوط به موبایل است، وقتی با اعتراض همان شهفرایند در مورد علت استفاده نکردن از ماسک روبرو می گردد با سهل انگاری تمام می گوید: مگر کرونایی وجود دارد؟ همه اش دروغ است؛ من که به چشم خودم ندیده ام کسی بیمار شده باشد، خودم هم تا به امروز نگرفته ام.

دختران و پسران جوان و نوجوان بسیاری هم وجود دارند که اغلب بدون توجه به پروتکل های بهداشتی مشغول به کسب وکار خود هستند، بعضی حتی برای فروش اجناس خود پول نقد جابجا می نمایند البته با دستانی که دستکش ندارد.

کمتر کسی نسبت به این بی توجهی اعتراض می نماید؛ حتی بعضی از آنان با پول نقد خرید هم می نمایند انگار هیچ کدام از دستورالعمل های تاکید شده برای رعایت نکات بهداشتی مهم نیست؛ گویا مردم تا به چشم خود ابتلا به کرونا را نبینند، به آن اعتنایی نمی نمایند.

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران می گوید: تهرانی ها کمتر از 10 درصد از پروتکل های بهداشتی را رعایت می نمایند و همین موضوع هم موجب رشد مجدد شیوع ابتلا به بیماری در این استان شده است؛ زمان روشنی برای اعلام سرانجام این بیماری وجود ندارد و انتظار می رود تا شهفرایندان همچنان پروتکل های بهداشتی را به ویژه در محل های تجمع همچون مترو رعایت نمایند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در آخرین سخنان خود تاکید نمود که استفاده از ماسک و کرونا را جدی بگیرند زیرا کرونا یکی از خطرناک ترین و ناشناخته ترین ویروس هایی است که به عرصه بشری پا گذاشته و هیچ کدام از ویروس شناس های جهان هم آینده آن را به خوبی پیش بینی ننموده اند.

سعید نمکی می گوید: مرحله اول بیماری را با وجود تحریم ها و مسائل عدیده در زمینه مسائل مالی کشور داشتیم و توانستیم با یاری همه مردم و سازمان های مردم نهاد و جانفشانی کادر پزشکی و درمانی، دستاورد بزرگی را خلق کنیم و مرگ ها را به حدود 30 نفر در روز برسانیم و به سمت تک رقمی شدن فوتی ها می رفتیم.

وی ادامه داد: عده زیادی از مردم به یاد دارند که بارها گفتم ممکن است در دقیقه 90 از گوشه زمین گل بخوریم؛ بارها گفتم که در حال شطرنج بازی کردن با یک ویروس ناشناخته هستیم؛ بارها گفتم که این عادی انگاری شرایط و این که فکر کنیم ویروس کرونا تمام شده، یکی از خطرناک ترین اندیشه هاست.

به نظر می رسد تنها راه حل در شرایط کنونی کشور و استان تهران، احساس مسئولیت همگانی و پایبندی به رعایت پروتکل های بهداشتی است و بخشی از این احساس مسئولیت باید در قالب نظارت مردمی به نمایش گذاشته گردد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا روز گذشته 250 هزار و 458 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و شمار جان باختگان کرونا در کشور به 12 هزار و 305 نفر رسیده است.

منبع: ایرنا
انتشار: 17 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: studiomerina.ir شناسه مطلب: 1076

به "خبرنگاران وقتی همه در قبال کرونا مسئول باشند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران وقتی همه در قبال کرونا مسئول باشند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید