راه اندازی نسل پنجم اینترنت در کشور شروع شده است
به گزارش استدیو مرینا، تهران (پانا) - رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه راه اندازی نسل پنجم اینترنت در کشور شروع شده است، گفت اگر تعرفه اینترنت اصلاح نشود و اپراتورها توسعه شبکه خود را شروع ننمایند، در آینده شبکه ای نخواهیم داشت تا مردم از آن سرویس مناسب دریافت نمایند.
صادق عباسی شاهکوه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح پروژه های بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت هفته دولت به ارائه آماری در حوزه ارتباطات کشور پرداخت و گفت: ظرف مدت یک سال گذشته تعداد سیمکارت دارای دیتای فعال از 90 به 98 میلیون رسیده و 9 درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: بخش عمده مصرف کاربران روی شبکه موبایل است و اکنون از 900 هزار ترابایت به یک میلیون ترابایت در ماه رسیده و افزایش 11 درصدی را تجربه نموده است. اکنون میانه مصرف کاربران در ماه 10.4 گیگابایت است.
عباسی گفت: اندازه مصرف اینترنت ثابت در کشور ما با مصرف موبایل تفاوت زیادی دارد، این در حالی است که در تمام جهان بیشترین بار شبکه روی اینترنت ثابت است، اما ما کاملاً برعکس هستیم.
وی توضیح داد: علت این تفاوت معنادار عدم توسعه شبکه ثابت است. با توجه به مشکل عایدیی که اپراتورهای ما دارند و روی تعرفه کار نشده، اگر فرایند فعلی ادامه پیدا کند، شبکه موبایل نیز به سرنوشت شبکه ثابت دچار خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات اعلام نمود: در چند سال گذشته باید برای اصلاح تعرفه ها به تدریج برنامه ریزی می شد تا به نقطه ای نرسیم که تعرفه ها را با پله های بالاتری افزایش دهیم. اگر این کار را انجام ندهیم در آینده دیگر شبکه ای نخواهیم داشت که مردم از آن سرویس مناسب دریافت نمایند.
رییس رگولاتوری اعلام نمود: با واگذاری فرکانس رادیویی 2300، اکنون حدود 700 سایت روشن در اپراتورهای موبایل داریم و شرایط کیفیت موبایل در بخش دسترسی بهتر شده است. کوشش می کنیم تا انتها سال تعداد سایت های روشن را به 3 هزار سایت برسانیم.
راه اندازی نسل پنجم اینترنت در کشور شروع شده است
وی تاکید نمود: راه اندازی نسل پنجم اینترنت در کشور شروع شده و تا انتها سال، وجود این فناوری را حس خواهند کرد، اکنون 100 سایت 5G روشن است و تا انتها سال به 600 سایت خواهد رسید.
عباسی اعلام نمود: بخشی از مسائل مربوط کیفیت موبایل در بعضی استان های کشور این است که شبکه تجمیع در بخش انتقال در شرکت مخابرات ایران اشباع شده و اگر به داد آن نرسیم آینده شبکه از بین می رود.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: با در نظر گرفتن تمام این موارد، در ابتدای دولت سیزدهم به این نتیجه رسیدیم برترین راهی که ما را نجات می دهد توسعه شبکه فیبرنوری است. این کار هم شکل شبکه ثابت را حل می نماید و هم می تواند پایه ای برای رشد شبکه موبایل باشد، ضمن اینکه توسعه نسل پنجم اینترنت بدون فیبرنوری، کاملاً نشدنی است.
پیاده سازی نسل پنجم اینترنت در جزیره کیش
وی اعلام نمود: مصوبه ای که در دولت برای سرمایه گذاری در بخش ارتباطات در نظر گرفته شده بود، چشم پوشی دولت از سه درصد حق السهم خود از عایدی اپراتورها بود که در این دولت به هشت درصد رسیده است. این پروژه با همکاری 8 اپراتور در شهرهای مختلف در حال اجرا است. اپراتور ایرانسل و شرکت مخابرات هنوز به این پروژه نپیوسته اند و برای دستیابی به این هدف باید همه پای کار بیایند.
عباسی اضافه کرد: امیدواریم تا قبل از جام جهانی قطر، نسل پنجم اینترنت در کل جزیره کیش و فیبر نوری در بعضی نقاط پیاده سازی گردد. این هدف به زودی در دسترس است.
منبع: خبرگزاری پانا